☑️ Bekijk hier de beste loopband aanbiedingen k

Loopband onder bureau – Kies de juiste

loopband-onder-bureau-1

Loopband onder bureau: Met een loopband onder je bureau kan je ook tijdens het werken aan (een deel van) jouw dagelijkse portie beweging komen. De laatste tijd is er steeds meer aandacht voor het regelmatig bewegen tijdens je werk. Dat is terecht want dit heeft een heleboel voordelen.
Een loopband onder je bureau of walkdesk wordt vaak gebruikt in kantoren of thuiswerkplekken. Met name door mensen die een zittend beroep hebben en veel beeldschermwerk doen. Maar wat voor soort werk leent zich ervoor om gelijktijdig te lopen op een loopband en waar let je op als je je werkplek geschikt wil maken voor het gebruiken van een loopband? In dit artikel vertellen we er alles over.
De ervaring leert dat wanneer je regelmatig beweegt je veel productiever wordt, je wordt energieker en kan je beter concentreren. Ook ga je beter slapen.

Voordelen loopband onder bureau

Een loopband onder je bureau kan een goede manier zijn om te bewegen tijdens het werken. Dit kan helpen om beter te concentreren en kan ook gezondheidsvoordelen opleveren. Zoals een verminderd risico op hart- en vaatziekten en een verbetering van de bloedcirculatie. Bovendien kan het ook helpen om gewicht te verliezen of op gewicht te blijven. Als je het gebruikt tijdens lange werkdagen, kan het ook helpen om energieker te voelen. Ook kan het bijdragen aan een betere gezondheid op lange termijn.

Loopband onder bureau – Onze tips

Ik loop tijdens het werk, hoe effectief is dat?
Het is mogelijk dat het gebruik van een loopband voor onder je bureau effectief kan zijn voor het verbeteren van je gezondheid en fitheid. Het kan helpen om je stofwisseling te verhogen en calorieën te verbranden, wat kan leiden tot gewichtsverlies en verbeterde cardiovasculaire gezondheid.
Het is echter belangrijk om te onthouden dat het gebruik van een loopband voor onder je bureau alleen niet voldoende is om al je dagelijkse beweging te verkrijgen. Het is raadzaam om ook andere vormen van fysieke activiteit te doen, zoals fietsen of sporten, om je gezondheid op peil te houden.

Beste loopband onder bureau – waar let je op?

Maar wat is nu de beste loopband voor onder je bureau? Er zijn een aantal zaken die wat belangrijker zijn als je een loopband wit gebruiken tijdens je werk. Het is fijn als de loopband weinig geluid maakt. Je wordt minder sneller afgeleid, heb je collega’s die in dezelfde ruimte werken dan wordt dit nog belangrijker.
Ook is het een pré wanneer de loopband zich automatisch aanpast aan jouw wandelsnelheid. Ben je aan het werk dan gaat jouw aandacht waarschijnlijk meer naar je werk dan naar het wandelen. Misschien dat daardoor jouw wandeltempo ook wat varieert zonder dat je het zelf merkt. Een ‘slimme’ loopband past zich daar op aan.

Werk en lopen op een loopband combineren

Veel soorten werk kunnen worden gedaan terwijl je op een loopband loopt, vooral werk dat niet al te veel concentratie vereist. Dit kan bijvoorbeeld werk zijn zoals het beantwoorden van e-mails, het invoeren van gegevens in een computer of het lezen van documenten. Het is belangrijk om te onthouden dat het niet verstandig is om te proberen complexe taken te doen terwijl je op een loopband loopt, omdat dit afleidend kan zijn en je concentratie kan verminderen. Het is het beste om taken te kiezen die niet al te veel aandacht vereisen en om regelmatig pauzes te nemen om te concentreren op belangrijke taken.

Loopband onder bureau - Bellen kan je ook wandelend

Het resultaat is dat je productiever wordt omdat je energieker wordt en je jezelf daarna beter kunt concentreren op de complexere taken. Je brengt variatie aan in de ‘spannningsboog’ en wordt niet alleen geestelijk moe maar ook lichamelijk. Dit leidt tot een betere nachtrust. Kortom door meer te bewegen kan je op den duur meer aan.

Inrichten van (de rest van) je werkplek

Als je je werkplek wilt inrichten voor gebruik met een loopband, is het belangrijk om enkele dingen in overweging te nemen.
Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je loopband op een stabiele en veilige manier onder je bureau is geplaatst. Dit betekent dat je ervoor moet zorgen dat de loopband stevig staat en dat er genoeg ruimte is om erop te lopen zonder dat je tegen andere (kantoor)meubels aanloopt.

Daarnaast is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je werkplek comfortabel is en dat je gemakkelijk toegang hebt tot al je werkmateriaal. Dit kan betekenen dat je je bureau op de juiste hoogte moet instellen, zodat je comfortabel kunt werken terwijl je op de loopband loopt. Het is ook aan te raden om genoeg opslagruimte te hebben voor al je werkmateriaal, zodat je alles bij de hand hebt terwijl je werkt.

Tip
Ben je op zoek naar een on-line boekhoudpakket? Kijk dan eens op boekhoudzelf.nl voor een compleet overzicht van het aanbod.

Tenslotte is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende frisse lucht krijgt. Dit kan sowieso helpen om je te concentreren maar tijdens het bewegen vraagt jou lichaam meer frisse lucht. Je gaat immers meer verbranden.

Loopband voor onder bureau – Meer informatie

Wil je meer weten over wandelbanden of denk je na om thuis te gaan hardlopen na je werk bekijk dan alle loopbanden. Je kan ook het artikel over een walkdesk kopen lezen voor meer informatie over een wandelband voor onder bureau.

Alles voor de sportfan

Redactie

Op loopband365.nl lees je allerlei informatie over loopbanden. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.

Plaats een reactie