☑️ Bekijk hier de beste loopband aanbiedingen k

Xiaomi walkingpad C2 review [2024] uniek – klasse in kleur

Xiaomi-walkingpad-C2-review-en-ervaringen
€499,00
Bol.com

In deze Xiaomi walkingpad C2 review kom je alles te weten over deze nieuwe wandelband. Als fitnessliefhebber met beperkte ruimte in huis was ik op zoek naar een compacte loopband die niet alleen gemakkelijk op te bergen is maar ook comfortabel en gebruiksvriendelijk. Mijn keuze viel op de Xiaomi WalkingPad C2, een inklapbare loopband die belooft aan deze eisen te voldoen. In deze uitgebreide review deel ik mijn persoonlijke ervaringen met het product.

Xiaomi walkingpad C2 review – eerste indruk

Het meest opvallende kenmerk van de Xiaomi WalkingPad C2 is zijn compacte en opvouwbare ontwerp. Het aluminium design met een verborgen display geeft de loopband een gestroomlijnde uitstraling. Het gemak waarmee je de loopband kunt opvouwen en onder meubels kunt opbergen, zoals bedden of kasten, maakt het een ideale keuze voor mensen met beperkte ruimte. Met een gewicht van 28 kg en ingebouwde wielen is de WalkingPad C2 gemakkelijk te verplaatsen.

Wat uniek is aan deze Xiaomi C2 wandelband is dat je deze in verschillende kleuren aan kunt schaffen. Dit voegt niets toe aan de functionaliteit, maar het geeft je wel de mogelijkheid om jouw wandelband beter te integreren in de omgeving waar hij gebruikt gaat worden. Ongeacht of dat nu thuis is of op kantoor.

Gebruiksvriendelijkheid

De installatie van de WalkingPad C2 is eenvoudig, en de bediening is intuïtief.
Bij het eerste keer uitvouwen voelde het wat stug aan en hoorde ik een zorgwekkende luide klik. Echter bleek dat dit zo hoorde, dat wetende is het uitvouwen en weer inklappen erg eenvoudig en in een handomdraai gebeurd.
Met de meegeleverde afstandsbediening en kan je moeiteloos de snelheid aanpassen en schakelen tussen de twee verschillende modi. Het LED-display op de loopband toont essentiële informatie zoals tijd, snelheid , afstand, calorieën en aantal stappen. Met de KS Fit-app kan je instellen welke waarden je wilt zien.

Xiaomi walkingpad C2 - realtime data

Prestaties en automatische modus

De Xiaomi walkingpad C2 heeft 2 modi. De handmatige modus en de automatische modus. De automatische modus is waar de leverancier trots op is en als sterk punt van deze wandelband aanprijst. Uiteraard heb ik beide modi uitgeprobeerd en hieronder deel ik mijn bevindingen met je.

Handmatige modus

Met een snelheidsbereik van 0,5 tot 6 km/u is de WalkingPad C2 ideaal voor wandelen. Met de handmatige modus kan je de snelheid in stapjes van 0,5 km regelen. Dat gaat prima heb ik gemerkt, de overgang naar een ander snelheid gaat vloeiend.

Automatische modus

Bij de automatische modus moet de loopband de snelheid automatisch aanpassen aan jouw loopsnelheid.
In de praktijk heb ik echter gemerkt dat de automatische modus niet altijd intuïtief reageert op mijn tempo. Ik heb daar best wel even aan moeten wennen.

Bij lagere snelheden is er tijd om je gewicht naar voren en naar achteren te verplaatsen om de sensor op gang te brengen, maar dit was moeilijker te doen aan het einde van het snelheidsbereik. Bij hogere snelheden was het aanpassen aan mijn loopsnelheid een uitdaging zijn. Eenmaal gewend ging het wel beter, de boodschap is dus dat je in het begin hier wat voorzichtig mee moet zijn en een beetje moet leren hoe de automatische modus op jou reageert.

Wandelen

Ik was nieuwsgierig of ik kon merken waar de ‘vouw’ van de wandelpad zat. Je voelt de naad in het midden van de loopband niet, wat te danken is aan de goede demping, ik vond dit prettig omdat het niet dun of goedkoop aanvoelde.

De loopband heeft een loopoppervlak van 120 x 41,5 cm, wat voldoende ruimte biedt voor comfortabel wandelen en een lange pas. Ook heb ik gemerkt dat de C2 wandelband behoorlijk stil is. De leverancier geeft aan dat
45 dB het geluidsniveau is. Dit hebben wij zelf niet kunnen meten.

Walkingpad app en functionaliteiten

De walkingpad app, beschikbaar voor zowel Android als iOS, biedt functies zoals het instellen van wekelijkse wandeldoelen en het synchroniseren van gezondheidsgegevens. De app wond ik zowel eenvoudig als lastig. Het instellen was erg gemakkelijk, maar het synchroniseren ging niet altijd even geweldig. Misschien dat dit inmiddels beter is omdat er af en toe updates van de app uitkomen.

De voorgeprogrammeerde fitnessopties zijn beperkt, en het instellen van de app vergt wat tijd. Ikzelf geef eigenlijk de voorkeur aan de afstandsbediening, instellen en gelijk wandelen….

Over Xiaomi en het walkingpad assortiment

Xiaomi, een wereldwijd bekend technologiebedrijf, staat bekend om zijn diverse assortiment aan producten, variërend van smartphones tot slimme apparaten. Het wandelband assortiment is een interessante toevoeging aan Xiaomi’s portfolio, gericht op het bieden van compacte, opvouwbare loopbanden die geschikt zijn voor thuisgebruik. De wandelbanden worden samen gemaakt met Kingsmith, vandaar dat je ook vaak op websites de naam Kingsmith bij Xiaomi wandelbanden ziet staan

Kingsmith logo

Andere modellen in het Xiaomi wandelband assortiment

WalkingPad A1 Pro:
Kenmerken: De A1 Pro is een geavanceerder model met een ingebouwd LED-display en handgrepen. Het biedt extra functies zoals handmatige en automatische modi, vergelijkbaar met de C2, maar tegen een hogere prijs.

WalkingPad R1:
Kenmerken: De R1 is gepositioneerd als een meer budgetvriendelijke optie. Het heeft geen ingebouwd display en is bedoeld voor gebruikers die voornamelijk gebruikmaken van de walkingpad-app voor monitoring en bediening. Deze R1 heeft wel een beugel.

Vergelijking met de Xiaomi WalkingPad C2

De Xiaomi WalkingPad C2 bevindt zich in het midden van het assortiment en biedt een uitgebalanceerde combinatie van functies en prijs. In vergelijking met de Xiaomi A1 Pro biedt de C2 een vergelijkbare loopervaring zonder het extra prijskaartje van het geïntegreerde display en handgrepen. Ten opzichte van de P1 biedt de C2 een meer geavanceerde gebruikerservaring met een ingebouwd LED-display.

Voor diegenen die bereid zijn te investeren in meer geavanceerde functies, kan de Xiaomi A1 Pro een overweging zijn, terwijl de R1 geschikt is voor budgetbewuste consumenten. Bekijk de Xiaomi walkingpad R1 pro review.
Overall biedt Xiaomi met zijn WalkingPad-assortiment (bekijk hier) keuzemogelijkheden voor verschillende behoeften en budgetten.

Mijn ervaring met de Xiaomi WalkingPad C2

Als gebruiker van de C2 ben ik enthousiast over de prestaties en het ontwerp. Ik vindt het leuk dat hij in meerdere kleuren verkrijgbaar is. Voor mijzelf heb ik toch gewoon saai zwart gekozen 😉
Het compacte formaat en de opvouwbare functie passen perfect in mijn beperkte ruimte. De keuze voor deze C2 boven andere modellen was gebaseerd op mijn behoefte aan een middenweg tussen functies en prijs. Het apparaat heeft mijn verwachtingen overtroffen door een comfortabele loopervaring te bieden met minimale geluidsproductie.

Xiaomi C2 walkingpad review - eindconclusie en de kern

Summary

Als gebruiker van de C2 ben ik zeer tevreden met de prestaties en het ontwerp. Het compacte formaat en de opvouwbare functie passen perfect in mijn beperkte ruimte. De keuze voor deze C2 boven andere modellen was gebaseerd op mijn behoefte aan een middenweg tussen functies en prijs. Het apparaat biedt een comfortabele loopervaring en is zeer stil.
Al met al vind ik de Xiaomi WalkingPad C2 een evenwichtig model, geschikt voor gebruikers die op zoek zijn naar functionaliteit zonder veel extra toeters en bellen. Of je hem nu onder je bureau wilt gebruiken of gewoon je stappendoel thuis wilt halen, deze alleskunner zal je niet teleurstellen.
Deze Xiaomi walkingpad C2 biedt zeker waar voor je geld. Ondanks dat ik wat moest wennen aan de automatische modus en app-functionaliteiten, beschouw ik de loopband als een waardevolle aanvulling op mijn fitnessroutine. 

Voordelen

  • Verkrijgbaar in meerder kleuren
  • Fluisterstil
  • Compact
  • Goede demping
  • Stabiel
  • Automatische modus

Nadelen

  • App is soms lastig
  • Automatische stand vereist wat gewenning
Alles voor de sportfan

Redactie

Op loopband365.nl lees je allerlei informatie over loopbanden. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.

Plaats een reactie