☑️ Bekijk hier de beste loopband aanbiedingen k

Domyos loopband Decathlon [2024] overzicht & expert reviews

Decathlon-loopbanden-van-Domyos.png

Een Domyos loopband Decathlon kopen? De Domyos loopbanden van het eigen merk van Decathlon zijn erg populair. Er zijn een aantal verschillende modellen. Dus zelfs als je je beperkt tot een Domyos loopband is er al best veel keuze dat het lastig is om een goede keuze te maken.
Hier vindt je een overzicht van de Decathlon loopbanden en wandelbanden en we geven per Decathlon loopband in het kort aan voor wie deze loopband geschikt is. Ook doen we even een snelle vergelijking tussen de Domyos loopbanden die dicht bij elkaar liggen qua prijs en mogelijkheden.
Wil je meer weten over een bepaalde hardloopband dan verwijzen we door naar onze Domyos reviews.

Domyos loopband – een goede keuze?

Over het algemeen is de prijs/kwaliteit van een Domyos loopband heel goed. Uit de reviews blijkt dat er heel erg veel tevreden gebruikers zijn.
Toch is niet iedere Domyos loopband geschikt voor jou. De loopband moet namelijk passen bij wat jij wil doen en kan doen op het gebied van (hard)lopen. Wil je alleen wandelen dan heb je natuurlijk een heel andere loopband nodig dan wanneer je een 10 km onder de 35 minuten kunt lopen. Gelukkig heeft Decathlon een heel groot aanbod en kan je bij Decathlon loopbanden vinden in iedere prijsklasse en voor iedere doelgroep

In totaal zijn er 7 verschillende Domyos loopbanden die variëren in prijs van net even boven de 200 Euro tot rond de 1200 Euro. We gaan uit van wat jouw doel is en geven vervolgens aan welk model voor jou geschikt is. Daarna behandelen we de loopbanden stuk voor stuk.

Overigens is Domyos het huismerk van Decatlon. Daarom zijn Domyos loopband ook alleen maar bij Decathlon verkrijgbaar. Je hoeft dus niet de prijzen bij verschillende (web)shops te vergelijken.
Overigens is Decathlon een prettige (web)winkel, wat zich uit door een ‘bedenktijd’ van 90 dagen goede service en garantie.

In een ander artikel hebben we het uitgebreid over de eigenschappen van een loopband die van belang zijn bij de aanschaf van een loopband.

Sportief wandelen – Decathlon wandelbanden

Wil je thuis flink aan de gang met wandelen dan heeft Decathlon twee heel verschillende wandelbanden. De laag geprijsde Domyos W100 zonder motor en aan het andere kant van het spectrum wellicht één van de beste wandelbanden. De Domyos W900.

Domyos loopband zonder motor W100

Wil je sportief wandelen dan is de Domyos loopband zonder motor W100 iets voor jou. Deze W100 heeft een hellingshoek van 15%. Doeltreffend om stevig te wandelen en je bent ook nog eens groen bezig want deze W100 gebruikt geen stroom

Domyos wandelband W500 – compacte wandelband

Deze Domyos W500 is een zeer compacte wandelband en neemt ingeklapt heel weinig ruimte in. De W500 is dan slechts 17 cm hoog.

Domyos W900 wandelband

Een unieke wandelband, comfortabel en smart. Nog niet zo lang op de markt op het moment van schrijven. Lees onze Domyos W900 review en je komt erachter waarom dit zo een perfecte loopband is.

Joggen, hardlopen tot 12 km/u:
Domyos T520B/T540C/RUN100e-A

Vindt je joggen of hardlopen leuk maar loop je niet harder dan 12 km/u dan heb je de keuze uit drie modellen, namelijk de T520B, de T540C en de RUN100E-A.

Decathlon loopband – Domyos T520B versus Domyos T540C

De keuze tussen de Domyos T520B en de Domyos T540C is volgens ons niet moeilijk. De Domyos T540C is wel iets duurder maar je krijgt er zo veel meer voor: meer training programma’s, koppeling met apps en een (iets) sterkere motor. Lees ook onze Domyos T540C review.
Wanneer je de specificaties van de Domyos T540C bekijkt zie je dat de maximale snelheid 16 km/u is. Wij vinden dat je altijd ‘overcapaciteit’ moet hebben, vandaar dat we deze aanbevelen voor snelheden tot 12 km/u. Alleen als je een ‘lichtgewicht’ bent, denk aan lichter dan 60 kg, kan je deze T540C ook gebruiken voor wat hogere snelheden. Ben je zwaarder is het motorvermogen te gering.

Hardlopen harder dan 12 km/u – Domyos T900C/Intense/Incline

Loop je harder dan 12 km/u dan heb je pech. Je hebt dan een loopband nodig met een sterkere motor en een groter loop oppervlak. Dat betekent dat je een duurdere loopband nodig hebt, want loopbanden met deze specificaties kosten nu eenmaal meer.

Je hebt dan de keuze uit 3 verschillende Domyos loopbanden. We bespreken ze hier één voor één even kort. Wat verstandig is, is om een loopband te kopen met ‘overcapaciteit’. Het voordeel is dat de trainingen soepeler zullen verlopen en er ruimte is voor ‘groei’. Ga je beter (harder) lopen dan hoef je niet direct een andere loopband te kopen.

Ook als je wat zwaarder of langer bent kan je liever een loopband kopen met een iets hoger motorvermogen en/of een groter loop oppervlak dan iemand die wat korter en lichter is. Ook al loop je net zo snel.

Domyos T900D loopband – voor hardlopen met 13-14 km/u

Deze Domyos T900D loopband is de opvolger van de Domyos loopband T900C en is geschikt voor hardlopers die 13-14 km/u kunnen lopen. Je loopt dan al best intensief. Met zijn maximale snelheid van 18 km/u en continue motorvermogen van 1,5 pk kan je dan ook wat intervallen doen die harder gaan dan 14 km/u.
Let wel op dat wanneer je wat zwaarder bent de motor waarschijnlijk net iets te licht is. Misschien is de Intense dan een betere keuze.

Verder heb je met de Domyos T900D voldoende trainingsmogelijkheden met 32 programma’s en max 10% hellingshoek. Is dat nog niet voldoende dan kan je ook apps als E-connected en Kinomap gebruiken.

Domyos Incline loopband – hardlopen met 13-14 km/h met grote hellingshoek

Het grootste verschil met de T900C is de maximale hellingshoek van 20%. Andere verschillen zijn dat je meer trainingsprogramma’s (40) tot je beschikking hebt, maar dat de loopband ietsje breder is, maar wel een stuk korter.

Ben je wat langer dan heeft de T900C (of de Intense) de voorkeur. Ben je wat kleiner en niet te zwaar dan is dit jouw ideale loopband om gevarieerde trainingen op te doen. Heuveltrainingen zijn zeer effectief en die kan je goed nabootsen op deze Incline loopband.

Domyos Intense loopband – voor iedereen die 15 km/u of meer loopt.

Het topmodel van Domyos is de Domyos Intense loopband. Zoals de naam al zegt kan je hier ‘intense’ trainingen mee doen. Overigens wil dat niet zeggen dat intense trainingen niet op de andere loopbanden gedaan kunnen worden. Wat intensief trainen is, is natuurlijk voor iedereen verschillend.

Een zwaardere motor en een groot loopoppervlak is wat deze Domyos Intense loopband zo geschikt maakt voor mensen die harder lopen. Ben je wat zwaarder en/of langer, daar schrikt deze loopband ook niet van. Het is daarom ook de duurste uit de serie Domyos loopbanden.

Loopband Decathlon – voordelen en nadelen

De voordelen van de loopbanden van het eigen merk Domyos is dat deze loopbanden een hele goede prijs/kwaliteit verhouding hebben. Vergelijkbare loopbanden van andere merken zullen bijna altijd duurder zijn.
Voordeel van kopen bij Decathlon is dat je bij een vertrouwde winkel koopt en de service goed zal zijn. Tijdens de eerste corona periode waren de wachttijden wat langer, maar Decathlon was toen niet het enige bedrijf wat de vraag niet aan kon.

Decathlon loopbanden

Overigens ben je niet gebonden aan het eigen merk Domyos. Decathlon heeft keuze uit meer dan 100 loopbanden van veel verschillende merken. Bij onze reviews geven we aan wat eventueel concurrerende modellen zijn van de Domyos loopbanden.

Veel gestelde vragen

Wat is Domyos?

Domyos is het eigen merk van Decathlon. Domyos heeft heel veel fitness apparatuur in het assortiment. Waaronder loopbanden. Heel veel mensen kochten een Domyo loopband en zijn inmiddels tevreden gebruikers.

Moet ik een Domyos loopband onderhouden?

Jazeker, onderhoud is belangrijk en je verlengd er de levensduur van jouw loopband mee. Denk aan het smeren van de loopband, maar ook het spannen en uitlijnen van de loopband.

Alles voor de sportfan

Redactie

Op loopband365.nl lees je allerlei informatie over loopbanden. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.

Plaats een reactie