☑️ Bekijk hier de beste loopband aanbiedingen k

Tunturi loopbanden – de keuzes

Tunturi Loopbanden - 100 jaar - overzicht aanbod

Is jouw oog gevallen op de Tunturi loopbanden, maar weet je niet welke Tunturi loopband je kiezen moet? Dat snappen we, want alleen al aan Tunturi loopbanden is er best veel keuze en zijn er veel verschillende modellen in iedere prijsklasse.
In dit artikel zie je het complete aanbod Tunturi loopbanden en leggen we het uit met hoe het zit, Tunturi heeft de loopbanden ingedeeld in verschillende series die verschillen in prijs, kwaliteit en beoogde doelgroep.

Tunturi bestaat 100 jaar
Ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis brengt Tunturi in het najaar van 2022 een speciale gelimiteerde serie producten uit. Deze serie wordt de Centuri Edition genoemd en komt in een fraai zwart-goud jasje.

De verschillende series Tunturi loopbanden

Om goed te begrijpen hoe de verschillende loopbanden van Tunturi zich tot elkaar verhouden zijn de Tunturi loopbanden in verschillende series ingedeeld. Dit zijn de volgende series:

  • Cardio Fit
  • Fitrun
  • Competence
  • Performance en
  • Platinum Pro

Wil je een loopband gaan kopen dan is het goed om je te verdiepen in welke eigenschappen van een loopband belangrijk zijn. Dan weet je goed welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn om op te letten zodat je jouw beste loopband voor thuis kunt kiezen.

Tunturi Cardio Fit serie

De Cario Fit serie loopt van ongeveer 300 tot 600 Euro en is daarmee de ‘instap’ serie loopbanden.
Ben jij op zoek naar een goedkopere loopband om thuis cardio training te doen dan is dit jouw serie. Deze serie is geschikt om te wandelen of langzaam te joggen. Liggen jouw ambities anders mdat je toch wat harder wilt lopen bekijk dan de volgende serie

Van deze serie is de T10 heel populair, bekijk ook onze Tunturi Cardio Fit T10 review en kom erachter waarom dat zo is.

Tunturi FitRun serie

Met de Fitrun serie zet Tunturi een aantal loopbanden in de markt die hardlopers moet bedienen. Deze serie heeft loopbanden van 600 tot 1400 Euro.


Tunturi 100 jaar – Tunturi Centuri

Tunturi bestaat van 1922-2022 dus een eeuw. Dat is een reden voor een feestje vinden ze bij Tunturi.
Wat dat voor jou betekent is dat er in het najaar van 2022 een aantal speciale producten op de markt komt ter gelegenheid van dat eeuwfeest.
Het betreft een beperkte oplage, maar we weten op dit moment nog niet of er ook een loopband bij zit.


Tunturi Competence en Performance serie

Deze twee series noemen we in 1 adem. De prijzen lopen van ruim 1000 Euro voor de Competence T10 en T40 tot ruim 3200 Euro voor de duurste Tunturi T90 loopband.
Deze series zijn bedoeld voor hardlopers. De hardloopbanden zijn niet alleen voor thuis gebruik bedoeld maar ook voor professioneel gebruik, dat geldt zeker voor de T80, T85 en T90.
Deze laatste 3 zijn ook nog eens uit te breiden met een REHA rails. Deze rails zorgt ervoor dat er langs de beide zijkanten van de rails steunen zitten.

Tunturi competence serie

Tunturi performance serie

De Tunturi Performance-serie loopbanden is ontworpen voor zowel thuisgebruik als professioneel gebruik en staat bekend om hun duurzaamheid en hoogwaardige constructie. Ze zijn ideaal voor jouw hardloop trainingen. We noemen de verstelbare hellingshoek, een verscheidenheid aan ingebouwde workoutprogramma’s en hartslagmonitoring. Lees ook onze Tunturi T80 review.
Deze Performance serie is ook uit te breiden met een optionele handrail, zodat deze ook prima voor revalidatie doeleinden kan worden gebruikt.

Tunturi
Wist je dat de lijfspreuk van Tunturi is
To make you feel better every day
en dat al 100 jaar lang!

Tunturi Platinum Pro

Het paradepaardje uit het Tunturi loopbanden aanbod is de Tunturi Platinum Pro

Waarom één van de Tunturi loopbanden kopen?

Wij kunnen wel een aantal redenen bedenken. Deze redenen hebben te maken met het nut van een loopband in het algemeen, en de eigenschappen van loopbanden van Tunturi in het bijzonder.

  • Dat bewegen gezond is weten we allemaal. Met een loopband kan je thuis op ieder niveau workouts doen. Op ieder moment van de dag en zonder dat je de deur uit hoeft.
  • Tunturi heeft een hele brede portfolio aan loopbanden. Of je nu wilt wandelen, joggen, hardlopen of serieuze intervaltraining op hoog niveau wilt doen. Ongeacht of dat nu is om tijdens je thuiswerkdag regelmatig even te bewegen, je conditie te onderhouden of uit te bouwen of om te revalideren.
  • Het merk Tunturi bestaat al honderd jaar! Eerst maakten zij o.a. bromfietsen maar in de jaren 60 brachten ze de eerste ergometer hometrainer op de markt. Sinds die tijd heeft de ontwikkeling niet stil gezeten en heeft Tunturi zich als grote leverancier van fitness artikelen weten te ontplooien.
  • Ongeacht welke Tunturi loopband je kiest, je krijgt kwaliteit. Belangrijk is wel dat je een loopband kiest met specificaties die bij jou passen.

Tunturi loopbanden – Over het merk Tunturi

Tunturi is één van de grootste merken op het gebied van fitness apparatuur. Ze hebben niet alleen producten waarmee je cardio en kracht kunt trainen, maar ook heel veel accessoire op het gebied van fitness.

Tunturi-loopbanden-100-jaar-ervaring-Tunturi-centuri

Zoals al in het kort eerder aangegeven bestaat het merk Tunturi inmiddels al 100 jaar. Begonnen met het bouwen van fietsen openden de broers Harkke hun eerste winkel in Finland.

Dat 100 jaar later Tunturi tot één van de grootste merken qua fitness apparatuur zou uitgroeien wisten ze toen natuurlijk nog niet. Wat ze wel wisten dat een gezonde levensstijl met veel bewegen belangrijk is.

De ontwikkeling heeft in al die jaren niet stil gestaan. Dat zie je aan de producten. Niet alleen aan de hardware, maar minstens zo belangrijk de software. Deze software maakt het trainen op de Tunturi loopbanden uitdagend.

We noemen de Tunturi Routes app, maar ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan komt daar de Tunturi training app bij.

Tunturi loopbanden - apps

Wist je dat

Tunturi ieder jaar tijdens Black Friday prachtige aanbiedingen heeft? En in dit jaar waarin Tunturi 100 jaar bestaat verwachten wij dat ze dit ook vieren door nog meer uit te pakken dan andere jaren.

Veel gestelde vragen

Ik ben op zoek naar een loopband, is een Tunturi loopband een goede keuze?

Ja zeker wel. Echter je moet wel de juiste loopband kiezen uit het enorme aanbod met Tunturi loopbanden. Welke loopband het moet worden is voor iedereen verschillend.

Wat zijn de meest populaire Tunturi loopbanden?

De Tunturi Cardio Fit 10 – bekijk beste deal – is de meest populaire goedkope Tunturi loopband en de meest verkochte hardloopband in de middenklasse is de Tunturi Fitrun 90i – bekijk laagste prijs

Alles voor de sportfan

Redactie

Op loopband365.nl lees je allerlei informatie over loopbanden. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.

Plaats een reactie