☑️ Bekijk hier de beste loopband aanbiedingen k

Walkingpad/wandelband kopen – thuis/kantoor – alle budget en top modellen

walkingpad-of-wandelband.png (1)

Ben je op zoek naar een walkingpad en wil je een wandelband kopen dan vind je hier een heleboel informatie over walking pads. We leggen uit wat een walkingpad precies en of je ook kan wandelen op een gewone loopband.
Waar moet je nu eigenlijk op letten als je een wandelband of walkingpad kopen gaat, we leggen het aan je uit. Wanneer je een wandelband voor ouderen kopen gaat zijn er nog een paar extra dingen waar je op moet letten.

Niet alleen zijn wandelbanden voor thuis tegenwoordig populair, maar ook een wandelband voor kantoor wordt steeds meer gebruikt.
Of dat kantoor nu thuis is of bij een bedrijf is, dat maakt niet uit. Een walkdesk is uitermate geschikt om achter je bureau in beweging te zijn.
Ook vind je hier een compleet overzicht van populaire wandelbanden en kan je hier onze top 3 beste walkingpad vinden. Kortom ga je een walkingpad kopen, lees dan snel verder, zodat je de beste keuze voor jou kunt maken.

Walkingpad – wandelband: het overzicht

Allereerst maar een overzicht van populaire wandelbanden. Het aanbod is best divers en de reden waarom deze wandelbanden populair zijn kan enorm verschillen. Zo kan een walkingpad poulair zijn vanwege de prijs, omdat hij onder een bureau past of omdat de wandelband beter geschikt is voor oudere mensen.
Wat in jouw situatie de beste wandelband is kan je aan het eind van dit artikel zelf bepalen als je al onze kooptips hebt gelezen. Ook helpt onze top 5 beste wandelbanden je misschien.

Wat is een walkingpad of wandelband?

Een walking pad of wandelband is een compacte loopband die geschikt is om op te wandelen. De maximale snelheid van de loopband ligt tussen de 6 en 8 km/u. Er bestaan wandelbanden met motor maar ook zonder motor.
Is een loopband speciaal als walkingpad of wandelband ontworpen, dan zie je dat vaak heel snel. Ze zijn heel plat en hebben vaak geen beugel.
Toch zijn er wandelbanden die speciaal als wandelband ontworpen zijn en meer op een ‘gewone loopband’ lijken. Een voorbeeld hiervan is de Domyos W900. Hierbij zijn we gelijk bij de ‘smart’ wandelbanden aangekomen, wat daar onder verstaan wordt leggen we later uit.

Een walkingpad is ideaal om thuis en/of tijdens het werk te bewegen. Je hebt wandelbanden die speciaal geschikt zijn voor achter een bureau, maar ook wandelbanden die beter geschikt zijn voor ouderen.
Voor mensen die vaak achter een bureau zitten voor hun werk is het heel belangrijk dit zittende werk af te wisselen met (korte) periodes van bewegen. Ongeacht of dat nu thuis is of op kantoor. De laatste jaren is hier steeds meer aandacht voor. Het is maar net wat jouw situatie is welke de beste walkingpad voor jou is.

Wandelband voor ouderen

Ben je op zoek naar een wandelband voor ouderen dan zijn er een paar dingen waar je op moet letten. De meeste wandelbanden hebben geen handgreep en worden bediend met een afstandsbediening. De vraag is of een wandelband zonder handgreep fijn is voor oudere mensen.

Het is een fijn als het evenwichtsgevoel wat minder is (en dat geldt soms ook voor mensen die jonger zijn) dat je steun kunt zoeken aan de handgreep. Zeker bij het starten en stoppen.
Voordeel van een handgreep is dat de bediening dan ook niet via een afstandsbediening gaat. Nadeel is dan natuurlijk wel dat het geheel weer wat meer ruimte inneemt. Bekijk onze Xiaomi Kingsmith walkingpad R1 Pro review maar eens, dat is zo een wandelband met steun en bediening vanaf de steun.

Wat je ook kunt overwegen is om een ‘gewone’ loopband te kiezen. Je kan al heel goede hardloopbanden vinden die niet duur zijn, maar prima geschikt om op te wandelen. Voordeel is dat wanneer je een hardloopband koopt er misschien meer mensen gebruik van kunnen maken, denk aan eventuele kinderen of kleinkinderen.

Hardloopband of wandelband kopen?

We gaven het al eerder aan. Je kan in plaats van een wandelband ook overwegen om een hardloopband te kopen. Er zijn hardloopbanden die net zo duur zijn als een wandelband. Op een hardloopband kan je prima wandelen. Het grote voordeel is dat je er ook op kunt joggen. Zeker als je met meerdere verschillende gezinsleden in huis gebruik maakt van de band is de kans groot dat iedereen van het apparaat gebruik kan maken.

Voor gebruik achter een bureau is het wat minder handig om een hardloopband te gebruiken. De handgreep zal in de weg zitten. Ook lijkt werken achter een bureau en joggen niet de ideale combinatie. Je kan dan beter op zoek gaan naar een walkdesk die daar speciaal voor geschikt is.

Onze favoriete wandelbanden

Hieronder vind je een overzicht met onze favoriete wandelbanden. Deze staan in willekeurige volgorde. Het is niet mogelijk de allerbeste aan te wijzen omdat iedereen verschillende wensen heeft.

TIP 1: Beste voor thuis of kantoor: Loopband Senz Sports M500

Deze wandelband is zeer geschikt om thuis of op kantoor aan jouw dagelijkse hoeveelheid stappen te komen. Stijlvol en compact en eenvoudig te bedienen. Lees ook de Senz Sports M500 review als je meer te weten wilt komen over deze wandelband.

TIP 2: Gymstick walking treadmill – Beste walkingpad voor onder bureau

Zoek je een walkingpad die je tijdens het werk onder jouw (sta)bureau kunt gebruiken? Dan is de Gymstick walking treadmill een aanrader. Deze walkingpad heeft namelijk sensoren die er voor zorgen dat de snelheid van de wandelband zich automatisch aanpast aan jouw wandel snelheid.

Lees ook onze Gymstick walking treadmil review om alles over deze wandelband te weten te komen.

Xiaomi walkingpads

Xiaomi is een betrekkelijk nieuwe speler op de markt van fitness artikelen. Xiaomi is een Chinees merk wat oorspronkelijk bekend is van smart producten zoals smartphones, tablets en wearables. De kwaliteit van hun producten wordt steeds beter, en nu hebben ze dus ook walking pads in hun portfolio.

De reden dat we de wandelbanden van Xiaomi speciaal noemen in een aparte paragraaf is omdat dit merk wel hele mooie spullen maakt en echt de concurrentie met de Europese producten aan kan. Kijk maar eens naar onze Xiaomi walkingpad A1 Pro review en de Xiaomi walkingpad R1 Pro review. Het is aan jou natuurlijk om te bepalen of je voor een Chinees product kiest of het toch liever iets dichter bij huis zoekt.

Walkingpad kopen – onze kooptips

Ben je van plan een walkingpad te kopen, dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Wij hebben deze voor je op een rijtje gezet. Dat helpt jou bij het bepalen of een wandelband geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Walkingpad / wandelband voordelen

Wat zijn nu de voordelen van een wandelband? Met een walkingpad kan je lekker thuis of achter je bureau aan (een deel) van je dagelijkse beweging komen. Zo is algemeen bekend dat regelmatig meerdere keren per dag bewegen heel erg goed voor iedereen is. Met een walking pad kan dat dus, ongeacht of het regent of je achter je bureau aan het werk bent. Je kunt op ieder moment van de dag een(korte) wandeling maken en je hoeft er niet eens de deur voor uit. Ongeacht of het donker is, wat het weer is en of je (thuis) aan het werkt bent.

Heb jij een stappendoel ingesteld op jouw fitness app, dan wordt het een stuk makkelijker om dit stappendoel te halen. Zeker als je meerdere korte wandelingen verspreid over dag dag maakt ben je dan ook nog eens extra gezond bezig.

De wandelband voordelen daar hoort ook bij dat een wandelband erg compact is en een relatief goedkoop fitness apparaat. Doordat hij zo compact is en licht en gewicht kan je hem makkelijk opbergen. De meeste andere cardio apparatuur neemt veel meer ruimte in, en is vaak een stuk duurder.
De motor is een stuk lichter dan bij een hardloopband en er bestaan ook walking pads zonder motor. Zo bespaar je ook nog eens op energie, tegenwoordig is dat ook wel iets om rekening mee te houden.

Alles voor de sportfan

Redactie

Op loopband365.nl lees je allerlei informatie over loopbanden. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.

Plaats een reactie