☑️ Bekijk hier de beste loopband aanbiedingen k

Beste platte loopband zonder steun [2024]

Welkom bij onze blog waarin we ons richten op de beste platte loopband zonder steun op de markt. Loopbanden zijn een populaire keuze voor thuisgym-enthousiasten omdat ze gemakkelijk te gebruiken zijn en een efficiënte manier bieden om te cardio te doen, maar ook tijdens kantoorwerk. Meestal is een platte loopband niet geschikt voor hardlopen, dus preken we ook wel van plattte wandelband.
Echter, met zoveel verschillende opties om uit te kiezen, kan het lastig zijn om te bepalen welke loopband het beste bij uw specifieke behoeften past. Daarom hebben we een aantal van de top platte loopbanden op de markt onderzocht en beschreven, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen wanneer u op zoek bent naar een nieuwe loopband.

Geen zin om dit hele artikel door te lezen?
Bekijk dan hier de meest populaire platte wandelband zonder steun van dit moment!

Waarom kiezen voor een platte loopband zonder steun?

Er zijn vele redenen waarom mensen kiezen voor een loopband als toevoeging aan hun thuisgym. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken, bieden een efficiënte manier om cardio te doen en kunnen gemakkelijk worden opgeslagen als ze niet in gebruik zijn. Echter, voor sommige gebruikers, kan een standaard loopband met een steun of reling te beperkend zijn. Daarom hebben sommige fabrikanten platte loopbanden ontwikkeld zonder steun.

Een platte loopband zonder steun is een uitstekende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een meer natuurlijke loopervaring, of voor degenen die op zoek zijn naar een meer intense cardio-workout. Dit type loopband vereist meer evenwicht en stabiliteit, en kan leiden tot betere coördinatie en een grotere uitdaging voor de spieren. Het kan ook een meer realistische simulatie zijn van het lopen buiten.
Je kan immers niet altijd over het strand wandelen.

Een ander voordeel van een platte loopband zonder steun is dat het een minder dominante aanwezigheid in een kamer kan hebben. Omdat er geen steun of reling aanwezig is, kan het gemakkelijker worden opgeslagen of geïntegreerd in een kamer zonder de ruimte te overheersen.

Beste platte loopband - omdat je niet altijd langs het strand kunt lopen

Als je op zoek bent naar een natuurlijkere en uitdagendere loopervaring, of gewoon op zoek bent naar een loopband die minder ruimte in beslag neemt, dan is een platte loopband zonder steun wellicht een goede keuze voor u. In de volgende hoofdstukken zullen we de belangrijkste kenmerken van deze type loopbanden bespreken, evenals een lijst van de top modellen op de markt, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Bekijk hier de lijst met onze top platte wandelbanden, later in dit artikel bespreken we ze stuk voor stuk.

Belangrijke kenmerken om op te letten bij de aankoop van een platte loopband

Er zijn een aantal belangrijke kenmerken om op te letten wanneer u op zoek bent naar een platte loopband zonder steun. Hieronder staan enkele van de belangrijkste factoren die u moet overwegen bij de aankoop:

 1. Maximale snelheid: Dit is de snelheid waarmee de loopband kan functioneren en is belangrijk om rekening mee te houden als u gepland heeft om snel te lopen of hard te rennen.
 2. Maximale belasting: Dit is het maximale gewicht dat de loopband aankan en is belangrijk om rekening mee te houden als u op zoek bent naar een loopband voor gebruik door meerdere personen of als u een groter gewicht heeft.
 3. Afmetingen: De afmetingen van de loopband zijn belangrijk om te overwegen wanneer u de ruimte bekijkt waar u de loopband wilt plaatsen. Maak zeker dat u genoeg ruimte heeft zowel voor de loopband zelf als voor u om eromheen te bewegen.
 4. Bedieningsgemak: Controleer of de loopband eenvoudig te bedienen is en of de display eenvoudig te lezen is. Het moet ook eenvoudig zijn om de snelheid aan te passen. Vaak gebeurt dit met een afstandsbediening omdat er geen steun is.
 5. Garantie: Controleer de garantie die door de fabrikant wordt geboden en welke onderdelen hieronder vallen.
 6. Mogelijkheid voor connectiviteit en gebruik van applicaties: Sommige loopbanden hebben de mogelijkheid om verbonden te worden met een smartphone of een ander apparaat, die het mogelijk maakt om tracking te doen of gebruik te maken van een specifieke applicatie.

Door rekening te houden met deze factoren bij de aankoop van een platte loopband zonder steun, kunt u ervoor zorgen dat u een loopband kiest die aan uw specifieke behoeften voldoet. In de volgende hoofdstukken zullen we een aantal van de top modellen op de markt bespreken, waardoor u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Let op
Voor mensen met een minder goed gevoel voor evenwicht kan het lopen op een loopband zonder steun spannend zijn. In sommige gevallen is het zelfs af te raden.

Top 5 platte loopbanden op de markt

Er zijn veel platte loopbanden zonder steun beschikbaar op de markt, dus het kan moeilijk zijn om te bepalen welke het beste bij jouw specifieke behoeften past. Daarom hebben we een lijst samengesteld van de top 5 platte loopbanden zonder steun die momenteel beschikbaar zijn, met een beschrijving van hun belangrijkste kenmerken en specificaties.

Senz Sports M2000: Een compacte platte loopband zonder steun. Met een maximale snelheid van 15 km/u, een maximale belasting van 110 kg en een groot loopoppervlak van 124 x 42 cm is dit een uitstekende keuze voor thuisgebruik.

Citysports WP2: Een ander compacte platte loopband zonder steun. Het biedt een maximale snelheid van 12 km/u, een maximale belasting van 120 kg en een groot loopoppervlak van 120 x 40 cm.

Xiaomi A1 Pro: Deze platte loopband zonder steun biedt een maximale snelheid van 12 km/u, een maximale belasting van 110 kg en een groot loopoppervlak van 120 x 42 cm. Het is een van de meer betaalbare opties beschikbaar.

Flow Fitness Walker DTM100i Deze platte loopband zonder steun biedt een maximale snelheid van 12 km/u, een maximale belasting van 110 kg en een groot loopoppervlak van 120 x 42 cm. Het heeft een stille werking.

Sportstech F23: deze platte loopband zonder steun heeft een maximale snelheid van 15 km/u, een maximale belasting van 120 kg en een groot loopoppervlak van 120 x 42 cm. Het beschikt ook over diverse geavanceerde functies zoals een dynamische stabilisatie en connectiviteit voor smartphone of tablet.

Platte loopband met afneembare steun

Een andere optie die beschikbaar is op de markt zijn loopbanden waarvan de steun afneembaar is. Deze loopbanden bieden de flexibiliteit om zowel te wandelen met als zonder steun. Hieronder staan enkele voordelen van deze soort loopbanden:

 • Flexibiliteit: Door de afneembare steun, kan je zelf kiezen of je wilt wandelen met steun of zonder steun. Afhankelijk van uw voorkeur en comfortniveau.
 • Ruimte besparend: Door de afneembare steun, nemen deze loopbanden minder ruimte in beslag als ze niet gebruikt worden, waardoor ze gemakkelijk op te bergen zijn.
 • Mogelijkheid voor gebruik door verschillende personen: De afneembare steun maakt het gemakkelijker voor verschillende personen met verschillende voorkeuren en behoeften om de loopband te gebruiken.

Echter, deze soort loopbanden is iets complexer in ontwerp en bouw. Hierdoor zijn ze iets duurder dan de traditionele loopbanden met een vaste steun. Ben je op zoek naar een loopband met meer flexibiliteit en ruimtebesparing, dan is een loopband met een afneembare steun een uitstekende keuze.

Gebruik van platte loopbanden op kantoor

Platte loopbanden zonder steun zijn niet alleen geschikt voor thuisgym, maar ook voor het gebruik op kantoor. Hieronder staan enkele van de voordelen van wandelen op een platte loopband zonder steun achter een bureau, en hoe u deze kunt integreren in een werkomgeving. Lees ook ons artikel beste bureau loopband waarin we het complete aanbod doornemen.

Voordelen:

 • Vermindering van de impact van langdurig zitten: Langdurig zitten is bekend dat het slecht is voor de gezondheid, zoals obesitas, hart- en vaatziekten en rugpijn. Wandelen op een platte loopband zonder steun tijdens werktijd kan deze gezondheidsproblemen helpen verminderen.
 • Verbetering van de bloedcirculatie: Wandelen op een platte loopband zonder steun kan helpen bij het verbeteren van de bloedcirculatie, wat leidt tot verminderde vermoeidheid en een verhoogde concentratie.
 • Verbetering van de geestelijke focus: Regelmatig wandelen op een platte loopband zonder steun kan helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van de mentale helderheid, waardoor u beter in staat bent om te concentreren op uw werk.

Wist je dat
10.000 stappen per dag best veel is. Dat alleen dit streefgetal halen nog niet leidt tot een gezonde levensstijl maar wel mee helpt. Regelmatig het zitten onderbreken door korte periodes van bewegen goed is.

Voordelen van wandelen op een platte loopband achter een bureau

Platte loopbanden zonder steun zijn niet alleen geschikt voor thuisgym, maar ook voor het gebruik op kantoor. Hieronder staan enkele van de voordelen van het afwisselen van kantoorwerkzaamheden met beweging. Dit kan met een wandelband achter een bureau. ook geven we aan hoe je dit kunt integreren in een werkomgeving.

Voordelen gezondheid

 • Vermindering van de impact van langdurig zitten. Van langdurig zitten is bekend dat het slecht is voor de gezondheid, zoals obesitas, hart- en vaatziekten en rugpijn. Wandelen op een platte loopband zonder steun tijdens werktijd kan deze gezondheidsproblemen helpen verminderen.
 • Verbetering van de bloedcirculatie. Wandelen op een platte loopband zonder steun kan helpen bij het verbeteren van de bloedcirculatie. Dit leidt tot verminderde vermoeidheid en een verhoogde concentratie.
 • Verbetering van de geestelijke focus: Regelmatig wandelen op een platte loopband zonder steun kan helpen bij het verminderen van stress. Ook helpt het bij het verbeteren van de mentale helderheid. Hierdoor ben je beter in staat bent om je te concentreren op het werk.

Hoe te integreren in een werkomgeving

Voor Integratie in een werkomgeving is het belangrijk om over een aantal dingen na te denken en goed te regelen. Zeker als meerdere collega’s hiermee te maken hebben. Wanneer je de volgende punten meeneemt dan verhoog je de kans op succes.

Succesfactoren

 • Bepalen van een geschikte locatie: Zoek een locatie in het kantoor waar de loopband gemakkelijk toegankelijk is voor medewerkers, zonder dat deze de ruimte overheerst. Overweeg bijvoorbeeld een grote gang of een lege ruimte die niet veel gebruikt wordt.
 • Overleg met medewerkers: Voordat u besluit om een platte loopband zonder steun aan te schaffen, is het belangrijk om met medewerkers te overleggen. Zij kunnen commentaar geven over de locatie van de loopband en hoe vaak ze verwachten deze te gebruiken.
 • Opstellen van regels: Zet duidelijke regels op voor het gebruik van de loopband, zoals de maximale snelheid en de maximale tijdsduur van gebruik. Dit zal helpen om ongelukken te voorkomen en het gebruik van de loopband efficiënt te regelen.
 • Organiseren van een trainingsprogramma: Overweeg om een trainingsprogramma te organiseren voor medewerkers die de loopband willen gebruiken. Dit kan worden geleid door een personal trainer of een fysiotherapeut, en kan hulp bieden bij het opbouwen van een gezonde en veilige looproutine.
 • Monitoring: Houd bij hoe vaak medewerkers de loopband gebruiken en hoeveel tijd ze erop besteden. Dit kan helpen bij het evalueren van de effectiviteit van de loopband in de werkomgeving en kan helpen bij beslissingen over eventuele aanpassingen of toevoegingen.
 • Schaf een zit-sta bureau aan zodat je de loopband onder het bureau kunt gebruiken. Zo kunnen bepaalde werkzaamheden (lezen, telefoneren) gecombineerd worden met (een deel van) de dagelijkse portie beweging.

Zit-sta bureau

Een zit-sta bureau is niet eens zo een hele dure aanschaf. Buiten dat je deze kunt gebruiken in combinatie met je loopband zonder steun is de afwisseling zitten en staan ook al prettig. Je het ze tegenwoordig elektrisch en zelfs met geheugen. In deze blog gaat het te ver om hier dieper op in te gaan. Wil je zien wat er op de markt is klik dan op d e onderstaande button.

Door rekening te houden met deze factoren bij het implementeren van een platte loopband zonder steun in een werkomgeving, kunt u ervoor zorgen dat de loopband veilig en efficiënt wordt gebruikt en dat medewerkers de voordelen kunnen ervaren.

Aanbevolen modellen voor gebruik op kantoor

Speciaal voor een kantooromgeving is het belangrijk dat een platte loopband ook superstil is. Ook is het fijn als de loopband zich automatisch aanpast aan jouw loopsnelheid.

Flow Fitness DTM100i
Super stil en met een automatisch programma is dit een ideale platte loopband voor op kantoor. Lees ook onze Flow Fitness DTM100i review om alles over deze wandelband te weten te komen.

Samenvatting

Platte loopbanden zonder steun bieden een natuurlijke en uitdagende loopervaring. Je kan ze thuis gebruiken en op kantoor, en nemen minder ruimte in beslag. Er zijn veel top modellen op de markt beschikbaar. Waaronder de Senz Sports M2000, Citysports WP2, Xiaomi A1 Pro, Flow Fitness Walker DTM100i en de Sportstech F23.

Het is belangrijk om rekening te houden met kenmerken zoals maximale snelheid, maximale belasting, afmetingen, stabiliteit, bedieningsgemak en garantie bij de aankoop.
Bovendien, wandelen op een platte loopband zonder steun kan niet alleen gebruikt worden voor thuisgym, maar ook voor kantoor. Op kantoor kan het bijdragen aan vermindering van de impact van zitten, verbetering van bloedcirculatie en geestelijke focus.
Voor kantoor is het belangrijk dat de wandelband weinig geluid maakt en zich automatisch kan aanpassen aan jouw loopsnelheid.

Meer informatie

Op onze site staat nog meer informatie over wandelbanden. Ook kan je informatie vinden over het trainen op een loopband.

Veel gestelde vragen

Kan een platte loopband zonder steun helpen bij het verbeteren van balans en coördinatie?

Ja, omdat er geen steun aanwezig is, moet de gebruiker zichzelf in evenwicht houden tijdens het wandelen, wat kan bijdragen aan het verbeteren van balans en coördinatie.

Kan een platte loopband zonder steun gebruikt worden door mensen met beperkte mobiliteit?

Dit is afhankelijk van de specifieke situatie van de gebruiker en de ernst van hun beperkingen. Het is aan te raden om eerst een arts te raadplegen voordat u begint met wandelen op een platte loopband zonder steun als u beperkte mobiliteit heeft.

Wat zijn de veiligheidsrisico’s verbonden aan het gebruik van een platte loopband zonder steun?

Wandelen op een platte loopband zonder steun vereist meer balans en coördinatie dan wandelen op een loopband met steun. Dit kan leiden tot een groter risico op verstuikingen of valpartijen, vooral voor degenen die onervaren zijn met wandelen op platte loopbanden zonder steun. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede oefening en altijd oplettend te wandelen.


Alles voor de sportfan

Redactie

Op loopband365.nl lees je allerlei informatie over loopbanden. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.

Plaats een reactie