☑️ Bekijk hier de beste loopband aanbiedingen k

Senz Sports M500 review en advies

Senz Sports M500 review en ervaringen
€399,00
Bol.com
€399,00
Betersport.nl

Overweeg je deze loopband Senz Sports M500 te kopen lees dan eerst even verder. Na het lezen van deze Senz Sports M500 review weet je alles over deze loopband. Je komt er dan ook achter of deze loopband voor jou geschikt is, want deze Senz Sports M500 is een mooie compacte loopband, maar is wel ontwikkeld voor een bepaalde doelgroep.
We vergelijken ook de prijzen bij de verschillende leveranciers, bekijken eventuele alternatieven en wegen alle ervaringen van gebruikers mee.

Loopband Senz Sports M500 review – de eerste indruk

Wat direct opvalt is dat deze Senz Sports M500 een hele platte loopband is. De hoogte is slechts 13 cm dus dat klopt ook wel. Wat wel belangrijk is dat deze loopband geschikt is om te wandelen en niet om hard te lopen.

Het is dan ook een walkingpad oftewel wandelband in goed Nederlands. Dat blijkt ook uit het motorvermogen en de maximale snelheid. Ben je op zoek naar een loopband om hard te lopen dan weet je dus nu dat deze loopband niet geschikt is voor je.

Door het ontbreken van een handgreep is hij bijzonder makkelijk op te bergen, als je genoeg ruimte onder de bank hebt rol je hem zo onder de bank als je klaar bent met jouw ‘wandeling’. Wat ook een voordeel is dat je deze loopband dus zo onder jouw sta-bureau kunt zetten en achter je bureau kunt wandelen.

Senz Sports M500 review – loopcomfort en ervaringen

De algemene indruk is goed, maar is deze M500 een goede keuze? Van het merk Senz Sports (één van de twee eigen merken van Betersports) weten we al dat dit een heel betrouwbaar merk is. We hebben al eerder andere fitness apparatuur van Senz Sports beoordeeld. Maar geldt dat ook voor deze wandelband?

De grootte van het loopoppervlak is ruim voldoende om lekker op te wandelen. Ook de 8-voudige demping draagt hier aan bij. De bediening van de loopband doe je met behulp van de afstandsbediening. De startsnelheid is 0,5 km/u en daarna kan je per 0,1 km/u de snelheid wijzigen. Bij iedere 0,1 km/u snelheidsverschil hoor je een piepje.

In tegenstelling tot hardloopbanden heeft deze wandelband geen trainingsprogramma’s. Dat lijkt mij ook niet zo een groot gemis als je gaat wandelen. Je wandelt gewoon in een tempo wat jij prettig vindt, net zo als je buiten zou doen.

Senz Sports M500 ervaringen van gebruikers zijn alleen maar positief, wat strookt met onze eigen ervaring.

Display

Je vraag je misschien af waar de display zit, want bij hardloopbanden zit deze altijd aan de handgreep vast. Bij deze M500 kan je jouw trainingsdata zoals:

 • tijd
 • afstand
 • snelheid en
 • caloriegebruik

aflezen op het LCD scherm wat vooraan bij het loopvlak zit. Dit wordt lekker groot weer gegeven, dus is goed afleesbaar tijdens jouw wandel sessie.

Senz Sports M500 ervaringen van overige gebruikers

Uit de beoordelingen van gebruikers die deze Senz Sports M500 gebruiken blijkt dat deze loopband een uitstekende aanschaf is. Met een gemiddelde score van 4,8 uit 5 en de ‘best reviewed’ award van Kieskeurig behaalt de Senz Sports M500 hoge waarderingen.

Dit bevestigt onze eigen ervaring met deze loopband. Hier volgt een samenvatting van de gebruikerservaringen, inclusief enkele kritische punten en ons commentaar daarop:

 • Er is enige geluidsproductie, maar dit kan worden verminderd door een mat eronder te plaatsen. Sommige gebruikers ervaren echter dat de loopband stil is, mogelijk afhankelijk van het gewicht van de gebruiker en de loopsnelheid.
 • De montage is eenvoudig, hoewel de handleiding niet voor iedereen even duidelijk is.
 • Ondanks het mooie compacte formaat is de loopband behoorlijk zwaar.
 • De demping is goed, wat resulteert in een iets zwaardere Senz Sports M500 loopband.
 • Het display is duidelijk afleesbaar.
 • Gebruikers vinden het gemakkelijker om hun dagelijkse stappendoel te bereiken.

Voor wie is de Senz Sports M500 geschikt?

Deze Senz Sports is uitermate geschikt om thuis te wandelen en kan ook onder jouw sta bureau gebruikt worden. Dus ook zeer geschikt voor bedrijven voor kantoorpersoneel in het kader van het nieuwe werken.
Ben je zwaarder dan 90 kg, dan is deze misschien wat minder geschikt. Ook als je moeite met jouw evenwicht hebt zouden we misschien een loopband met handsteunen aanraden.

Bekijk de beste aanbieding voor de Senz Sports M500 loopband

Over Senz Sports

De Senz Sports M500 loopband draagt de merknaam Senz Sports, en dat is positief.
Senz Sports is bekend als een van de twee eigen merken van Betersport. Hoewel het assortiment van Senz Sports niet bijzonder uitgebreid is en ze niet zo’n breed scala aan producten aanbieden als andere grote fitnessmerken, hebben we ontdekt dat Senz Sports toch een geduchte concurrent kan zijn.

Senz Sports M500 logo

Of je nu geïnteresseerd bent in roeitrainers, spinningfietsen, of andere fitnessapparatuur, Senz Sports heeft onze ervaring laten zien dat het een solide speler is, vooral wanneer je kijkt naar wat de concurrentie in een vergelijkbare prijsklasse te bieden heeft. Daarom raden we altijd aan om Senz Sports als merk in overweging te nemen.

Als je specifiek op zoek bent naar een wandelband van dit merk, maar dan met een beugel, dan is de Senz Sports M1000 een uitstekende keuze:

Alternatieven voor deze M500 wandelband

In deze prijsklasse is de M500 toch wel onze favoriet. De enige wandelband die wij vergelijkbaar vinden is de Dreaver S310. Lees ook onze Dreaver S340 review als je nieuwsgierig bent naar deze concurrent.
Tenzij je veel meer geld uit wilt geven of een wandelband met handgrepen zoekt. Raadpleeg ook onze uitgebreide koopgids over walkingpads voor meer informatie. Bekijk hieronder welke alternatieven er zijn:

Goedkoper
De Dreaver S310 of de Cityports loopband WP2 zijn alternatieven die qua budget een stuk vriendelijker zijn. Bedenk echter dat deze goedkopere wandelbanden vaak wat minder motor vermogen hebben. Dit heeft als gevolg dat ze vaak wat meer geluid maken en minder ‘vloeiend’ bewegen. Dit geldt zeker wanneer je wat zwaarder bent.

Voor tijdens het werk – thuis of op kantoor
Wil je geconcentreerd werken en/of je collega’s niet lastig vallen, dan is een wandelband die weinig geluid maakt erg fijn. Uiteraard hangt hier een prijskaartje aan. We noemen dan de LifeSpan TR5000-SC100 of de Xiaomi Loopband A1 pro.
Eerstgenoemde is een zeer professionele wandelband met een bijbehorend prijskaartje.

Wandelband met steun
Wil je toch liever een wandelband met steun dan hebben wij de Dreaver S340, de Domyos Walk 500 en de Xiaomi Kingsmith walkingpad R1 Pro als mogelijke alternatieven.

Eindconclusie Senz Sports M500 loopband review

Summary

De Senz Sports M500 loopband is ideaal voor wandelliefhebbers die een compact en plat toestel zoeken voor thuis of op kantoor. Met slechts 13 cm hoogte en geen handgreep is de loopband eenvoudig op te bergen. De loopband biedt de  mogelijkheid om comfortabel te wandelen, dankzij het ruime loopoppervlak en de 8-voudige demping.
Senz Sports, staat bekend om zijn betrouwbare en concurrerende portfolio aan fitnessapparatuur, scoort gemiddeld 4,8 uit 5 met de ‘best reviewed’ award van Kieskeurig.
De eenvoudige afstandsbediening en het duidelijke LCD-scherm maken het plaatje van een fijne wandelband  compleet. Enkele aandachtspunten zoals geluidsproductie en het gewicht zijn er wel, maar voor een loopband in deze prijsklasse is dat niet storend.

Voordelen

 • Modern en compact
 • Makkelijk op te bergen
 • Perfecte 8-voudige demping
 • Duidelijk LCD scherm
 • Helpt bij het bepalen van je dagelijkse stappendoel
 • Veel tevreden gebruikers

Nadelen

 • Geen beugel, misschien minder geschikt als je problemen met je evenwicht hebt.
 • Niet fluisterstil

Veel gestelde vragen

Kan je deze Senz Sports M500 op kantoor gebruiken?

Ja, daar is deze wandelband zeer geschikt voor. Krijg je personeel in beweging door bij een aantal sta werkplekken deze wandelband neer te zetten.

Waar vind ik de beste aanbieding voor de Senz Sports M500

Bekijk onze prijsvergelijker, daar vind je altijd de actuele beste prijs bij verschillende aanbieders.

Alles voor de sportfan

Redactie

Op loopband365.nl lees je allerlei informatie over loopbanden. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.

Plaats een reactie