☑️ Bekijk hier de beste loopband aanbiedingen k

Beste bureau loopband [2024] expert opinie en test

Wat is nu de beste bureau loopband? Wij zochten uit welke loopband voor onder je bureau de beste keuze is. In deze uitgebreide test komen er meerdere bureau loopbanden uit de bus. Want uiteraard is er niet 1 beste, maar verschilt van persoon tot persoon welke als beste uit de test komt.
In dit artikel geven we onze expert opinie en vergelijken we aan aantal wandelbanden/walkingpads en bepalen we voor verschillende doelgroepen een top 3.

Beste bureau loopband voor op kantoor (professioneel)

In een kantooromgeving waar je met meerdere personen in dezelfde ruimte werkt gelden specifiekere eisen dan wanneer je in je eentje thuis werkt. Je moet dan met name denken aan de hoeveelheid geluid die een bureau loopband produceert.
Vaak is er ook een hoger budget beschikbaar omdat de bureau loopband intensiever gebruikt wordt. Dat komt goed uit want vaak zijn de stillere bureau loopbanden ook wat duurder. Dat komt met name omdat er een hoger motor vermogen nodig is.

Een professionele bureau loopband is dus enorm stil, compact en eenvoudig te bedienen. Zo ben je jouw collega’s niet tot last en kan je jezelf op je werk concentreren. Soms worden ze geleverd in combinatie met een zit-sta bureau. Je weet dan zeker dat de combinatie voldoet.

Eén van de vooraanstaande merken op dit gebied is het merk LifeSpan. Naast professionele loopbanden voor hardlopers maakt LifeSpan ook super kwaliteit bureau wandelbanden. Het is niet vreemd dat twee daarvan in onze top 3 staan.

LifeSpan TR1200
De LifeSpan TR1200 is een zeer stille wandelband. Zo stil dat LifeSpan markeren op de band heeft gezet om te zien of hij aan staat 😉 Ideaal dus op een kantoor waar je met meerdere mensen werkt of voor thuis als je niet afgeleid wilt worden door het geluid van de wandelband terwijl je werkt.
De TR1200 is (net zoals de TR5000) leverbaar in twee uitvoeringen. De duurste uitvoering heeft een veel uitgebreider console die je op je bureau kunt zetten in plaats van een afstandsbediening.

LifeSpan TR5000
Het neusje van de zalm. Is de TR1200 al een hele goede wandelband, deze TR5000 overtreft hem nog. We noemen het respectabele motorvermogen, de zeer sterke motor en hij is ook nog eens geschikt voor mensen die wat zwaarder zijn.

Beste bureau loopband (middenklasse)

Xiaomi Walkingpad C2

Deze Xiaomi walkingpad heeft zijn waarde wel bewezen. Het is de 2e generatie van de zeer populaire Xiaomi wandelband en nu ook nog eens verkrijgbaar in maar liefst 5 verschillende kleurstellingen. Bekijk de Xiaomi walkingpad C2 review.
Je kan hem eenvoudig inklappen waardoor hij weinig ruimte inneemt wanneer je hem niet gebruikt. Bovendien is hij ook nog eens met diverse fitness apps te gebruiken. Een echte alleskunner, ideaal voor jou thuis kantoor en meer.

Beste bureau loopband voor je thuis kantoor (budget)

Werk je een dag in de week thuis en wil je op die dag ook het zitten doorbreken door af en toe eens tijdens je werk te wandelen dan snappen we dat je niet de hoofdprijs wilt betalen. Daarom geven we hier onze top 3 van budget wandelbanden die je al dan niet onder je bureau kunt gebruiken.

Senz Sports M500 wandelband
Deze Senz Sports M500 is wel één van de beste budget loopbanden voor onder je bureau in zijn prijsklasse. Modern en compact, een heldere display en afstandsbediening. Nadelen zijn misschien dat hij wel wat geluid maakt en je de display niet kunt zien als hij onder je bureau staat.

Dreaver S40 loopband
De Dreaver S340 is een zeer populaire loopband, deze wordt geleverd met een beugel. De beugel kan je eenvoudig inklappen zodat je kan kiezen hoe je deze wandelband gebruikt. Onder je bureau klap je hem in, gebruik je hem niet onder je bureau en voel je je zekerder met beugel dan kan je hem gebruiken maar dat hoeft niet. Lees onze Dreaver S340 review en kom echt alles te weten over deze loopband.

Bureau loopband – gezonde werknemers zijn productiever

Beste bureau loopband - moet stil zijn in ruimte met meerdere personen

Bovenstaand plaatje is nog niet eens zo heel oud, maar ziet er toch al behoorlijk gedateerd uit. Geen zit/sta bureaus, laat staan een mogelijkheid om tijdens je beeldscherm werkzaamheden te bewegen.
De laatste jaren hebben werkgevers steeds meer geïnvesteerd om hun werknemers gezond te houden. Dat is in het belang van de werknemer maar natuurlijk ook in het belang van de werkgevers. Het nieuwe werken is een veel gehoorde term, terwijl er ook weer stemmen opgaan dat het nieuwe werken niet bestaat.

De discussie over wat het nieuwe werken is daar houden we ons verre van. Feit is dat beeldscherm werk afwisselen met bewegen gezond is en dat daarom de loopband, maar ook b.v. de stoelfiets één van de onderdelen van het nieuwe werken zijn.
Omdat dit artikel over de beste bureau loopband gaat willen we toch even benoemen dat je met een bureau loopband toch tijdens je werk regelmatig kunt bewegen. Met een zit/sta bureau die je op hoogte kunt verstellen ben je nog gezonder bezig.

Zitten is het nieuwe roken
Beeldschermwerk is behoorlijk slecht voor een mens. Dit geldt met name als je hele dagen onafgebroken in dezelfde houding zit te werken.

Beste bureau loopband – waar let je op?

Bij het kopen van een bureau loopband zijn er verschillende factoren waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt. Hieronder zijn enkele overwegingen:

  • Grootte en ruimte: Meet de beschikbare ruimte waar je de bureau loopband wilt plaatsen. Zorg ervoor dat de afmetingen van de loopband geschikt zijn voor jouw kantoorruimte.
  • Geluidsniveau: Let op het geluidsniveau van de loopband. Sommige modellen zijn stiller dan andere, wat belangrijk kan zijn als je in een kantooromgeving werkt en anderen niet wilt storen.
  • Snelheid en vermogen: Controleer de maximale snelheid en het vermogen van de loopband. Kies een model dat voldoende snelheid biedt voor jouw loopbehoeften en dat krachtig genoeg is om stabiel te blijven tijdens gebruik.
  • Loopoppervlak: Zorg ervoor dat het loopoppervlak groot genoeg is voor comfortabel lopen. Een breder en langer loopoppervlak kan bijdragen aan een aangenamere loopervaring.
  • Bediening en display: Controleer de gebruiksvriendelijkheid van de bedieningselementen en het display. Een duidelijk en gemakkelijk afleesbaar display met handige functies is belangrijk voor een goede gebruikerservaring.
  • Dynamische aanpassing aan gebruikersgedrag: Sommige loopbanden zijn uitgerust met sensoren die je loopgedrag meten. Ze kunnen bijvoorbeeld detecteren of je sneller gaat lopen en de snelheid automatisch aanpassen om aan jouw veranderende tempo aan te passen.
  • Duurzaamheid: Kijk naar de duurzaamheid en bouwkwaliteit van de loopband. Overweeg het gewicht dat de loopband kan dragen en controleer of het ontworpen is voor langdurig gebruik.
  • Stabiliteit: Een stabiele loopband is essentieel, vooral als je er langere tijd op zult staan of lopen. Let op het ontwerp en de stabiliteit van het frame.
  • Gewichtslimiet: Controleer de maximale belastbaarheid van de loopband om ervoor te zorgen dat deze geschikt is voor jouw gewicht.
  • Prijs en garantie: Vergelijk prijzen en bekijk de garantievoorwaarden. Hoewel het verleidelijk kan zijn om te besparen op kosten, is het belangrijk om een loopband te kiezen die voldoet aan jouw behoeften en van goede kwaliteit is.

Door deze factoren in overweging te nemen en voor jou zelf te bepalen wat jij belangrijk vindt, kun je een weloverwogen beslissing nemen bij het kopen van een bureau loopband die past bij jouw behoeften en voorkeuren.

Uiteraard kijken wij ook naar al deze eigenschappen bij het maken van onze ‘Beste’ lijsten.

Alles voor de sportfan

Redactie

Op loopband365.nl lees je allerlei informatie over loopbanden. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.

Plaats een reactie