☑️ Bekijk hier de beste loopband aanbiedingen k

Walkdesk kopen – voor thuis of kantoor

walkdesk-kopen

Een walkdesk kopen voor bij jou thuis of op kantoor is jouw eerste stap om fitter en productiever te worden. Doorbreek jouw zittende werkdag door achter je bureau een deel van jouw taken wandelend uit te voeren. Zonder dat het jou extra tijd kost, ben je gezond bezig en kan je de nodige kilometers ongemerkt wegstappen.
Lees verder om erachter te komen wat de beste walkdesk voor jou is en waarom het zo belangrijk is dat je het vele zitten tijdens jouw werkdag onderbreekt met de nodige beweging.

De beste walkdesk kopen

Verreweg de beste walkdesk voor jouw (thuis)kantoor is een walkdesk van EvoCardio. Bekijk hieronder de verschillende modellen.

Je wilt natuurlijk weten waarom nu juist deze EvoCardio loopbanden zo geschikt zijn en waarom ze zoveel beter zijn dan andere walking pads. We noemen even wat punten voor je op:

  • De EvoCardio walkdesk is onntworpen speciaal voor kantoorruimtes
  • Geen beugel, past onder een sta-bureau
  • Zeer stil, zodat jij en eventuele collega’s geconcentreerd kunnen blijven werken
  • Loopvlak iets korter om kostbare kantoorruimte te besparen
  • Gekoelde motor, lag achter elkaar te gebruiken
  • Losse display, zodat je de walkdesk vanaf het bureau kunt bedienen.

Zitten is het nieuwe roken
Roken is niet gezond, dat weet iedereen. Maar te veel en te lang achter elkaar zitten zonder regelmatig te bewegen is minstens zo slecht. Wissel het zitten daarom frequent af met beweging.

Toegegeven, het is wel even een investering. Maar zie het als een noodzakelijk stuk gereedschap waardoor je gezonder blijft en dus productiever. Deze investering verdient zichzelf zeker te weten terug.
De EvoCardio WTB500 en de EvoCardio WTD 600 zijn eigenlijk precies hetzelfde. Alleen de WTD600 bestaat uit de WTB500 walkdesk samen met de WDESK100 bureau.

Overigens is de WDESK100 een sta bureau met een beperkte werkruimte. Je kan deze gebruiken voor belafspraken, maar ook als je eens stukken rustig door moet lezen. Er bestaan ook grotere zit sta bureau’s, sommige zelfs met geheugen. Handig als je met verschillende collega’s het bureau afwisselend gebruikt.

Waarom een walkdesk kopen

Dat lang zitten een bedreiging is voor jouw gezondheid dat is wetenschappelijk bewezen. We gaan niet opnoemen wat alle risico’s zijn die je loopt als je te veel uren onafgebroken zit. Ook als je s’avonds veel sport wordt het gezondheidsrisico wat je loopt niet veel kleiner als je overdag te veel zit en te weinig beweegt.
Lunchwandelen is erg in onder kantoorpersoneel. Het probleem is echter dat je dat maar één keer per dag doet. Je kan wat vaker naar het koffie apparaat lopen en de trap nemen. Dat helpt allemaal uiteraard. Maar met een wandelband en een sta bureau kan je en werken en wandelen. Dat is efficënt, want je werk moet immers ook af.

Walkdesk kopen – alternatieven

Als alternatief voor de EvoCardio walkdesk kan je ook een wat goedkopere wandelband kopen. Zie hieronder welke populaire opties er zijn:

Soms kan je de beugel eraf halen, zo niet dan is de wandelband minder geschikt om onder de sta bureau te gebruiken.

Wat ook een alternatief is, is een stoelfiets. Deze kan je zittend gebruiken als je genoeg ruimte onder je bureau hebt.

Meer informatie

Lees het TNO rapport: Lang zitten: een nieuwe bedreiging voor onze gezondheid!

Alles voor de sportfan

Redactie

Op loopband365.nl lees je allerlei informatie over loopbanden. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.

Plaats een reactie