☑️ Bekijk hier de beste loopband aanbiedingen k

Loopband met helling kopen – voordelen uitgelegd

loopband-met-helling-kopen

Wil je een loopband met helling kopen of weet je nog niet zo goed wat de voordelen zijn van loopbanden waarop je het lopen heuvelop kunt simuleren? In dit artikel leggen we uit wat de hellingshoek van een loopband is, de manieren waarop je deze kunt instellen en wat de voordelen zijn van het lopen tegen een helling op.

De beste loopband met helling – onze top 3

Uiteraard is het lastig om uit het enorme aanbod een top 3 aan te wijzen. Er zijn loopbanden in diverse prijsklassen en niet iedereen heeft hetzelfde budget. Voor iedereen is het dus verschillend welke loopband met helling de beste keuze is.

Beste loopband met helling rond de 1000 Euro

De Focus Fitness Jet 9 iPlus is een hele fijne loopband van het eigen merk van Betersport. 15% hellingshoek, te gebruiken met Kinomap en een maximale snelheid tot 20 km/u samen met 15 standaard training programma’s staat deze garant voor vele uren intensief thuis trainen. Ben je nog niet overtuigd dat je veel plezier gaat hebben van deze loopband, lees dan ook onze Focus Fitness Jet 9 iPlus review.

Waarom een loopband met helling goed is.

Veel serieuze hardlopers hebben in hun trainingsschema heuveltrainingen zitten. Dat is niet voor niets, want met heuveltrainingen ga je efficiënter en beter lopen. Moet je als je buiten loopt en in Nederland woont misschien op zoek naar een geschikt parcours, met een loopband voor thuis met helling, heb je altijd het juiste parcours bij de hand. Je kan jouw hellingen op de loopband zo lang en zo steil maken als je zelf wilt.

Loopband met helling
De helling van een loopband loopt zo goed als altijd omhoog. Loopbanden met een negatieve hellingshoek komen niet vaak voor.

Maar waarom is een loopband met helling nu zo goed, we weten wel een aantal punten:

  • Je doorbreekt de sleur doordat je meer variatie in de training aan kunt brengen
  • Tegen een helling op lopen vereist meer spierkracht en een betere techniek
  • Jouw cardiovasculaire systeem wordt zwaarder belast heuvelop

Kortom, jouw training wordt efficiënter omdat je in kortere tijd aan je spierkracht, conditie en looptechniek werkt. Het resultaat zal je merken als je weer op het ‘vlakke’ gaat lopen.
Bij een goed looptechniek hoort een hoge knie inzet en voldoende ondersteuning met je armbeweging, dat is wat je met heuvel op lopen traint.

Nadeel is dat er bijna geen loopbanden zijn met de mogelijkheid een negatieve hellingshoek in te stellen.
Als je buiten traint kan je namelijk ook heuvelaf lopen, je kan dan ontspannen aan een hogere snelheid wennen aan een hogere loopsnelheid.

De verschillende manieren om de hellingshoek aan te passen.

Bij goedkope loopbanden heb je vaak niet de mogelijkheid om de hellingshoek in te stellen. Als het al mogelijk is dan zal het vaak handmatig moeten gebeuren. Op zich is dat geen bezwaar, goedkope loopbanden zijn vaak bedoeld voor wat lagere snelheden. Gebruikers van zo een loopband kunnen genoeg uitdaging vinden in het variëren in tempo, door middel van interval training.

Bij professionele loopbanden kan je altijd de hellingshoek via de display aanpassen tijdens jouw workout. Een hellingmotor beweegt de loopband dan omhoog of omlaag.
Bij gebruik van apps voor de loopband kan dan ook de app automatisch de helling aanpassen gedurende de workout. Dat geeft een realistische ervaring wanneer je in een virtuele wereld een parcours loopt met hoogteverschillen.

voorbeelden van professionele loopband met grote hellingshoek

Bij alle andere loopbanden in de prijsklasse 500-1000 Euro en loopbanden 1000-2000 Euro is vaak ook de hellingshoek automatisch aan te passen. Let er wel op wat de mogelijkheden zijn om deze mogelijkheid te combineren met fitness apps.

Wat is de hellingshoek?

De hellingshoek van een loopband wordt bijna altijd in procenten aan gegeven. Maar wat betekent het nu als een loopband met hellingshoek 15 % is.
Nu, dat betekent dat dit vergelijkbaar is met een helling waarbij je 15 meter stijgt als je 100 meter aflegt.
Een hoek van 15 graden is echter heel iets anders. Bij een hoek van 45 graden stijg je 100 meter over een afstand van 100 meter. 15 graden is 1/3 van 45 graden, dus de stijging over 100 meter is 33 meter oftewel 33 %

Wat is de beste helling om te trainen?

Eigenlijk is iedere helling goed om te trainen, of je nu vlak traint of een helling van 20% op loopt. Het gaat erom dat je jouw lichaam voldoende training prikkels geeft. Dus variëren is het toverwoord, varieer in lengte, snelheid, intensiteit en terrein. Bij een loopband kan je dus weinig variëren in het terrein waar je loopt, maar de hellingshoek geeft je extra mogelijkheden.

Een trend was de 12/3/30 methode voor de loopband, maar denk vooral niet dat je met één vorm van een workout de beste resultaten gaat halen.

Alles voor de sportfan

Redactie

Op loopband365.nl lees je allerlei informatie over loopbanden. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.

Plaats een reactie