☑️ Bekijk hier de beste loopband aanbiedingen k

12-3-30 loopband workout; trendy methode

12-3-30-loopband-workout

Misschien heb je wel eens iets gehoord over deze 12-3-30 loopband workout en vraag je je af wat het is en of het zin heeft deze methode eens te proberen. Lees dan snel verder, dan leggen we uit wat deze methode is en hoe effectief deze methode is.
Voor de een is deze 12-3-30 challenge iets waar naar toe getraind moet worden, voor de ander is deze workout zeker geen uitdaging.
Op TikTok was het een hit, en alle dames en beauty bladen hebben het erover gehad. Maar is dat ook een garantie dat je effectief aan het trainen bent? Wij hebben daar wel een mening over en die gaan we hierna met je delen.

Wat is een 12-3-30 loopband workout?

Deze 12-3-30 loopband workout voor de loopband is verrassend simpel, maar je hebt er wel een loopband met helling voor nodig. De helling moet op 12% kunnen worden ingesteld.

  • Doe een warming up, wandel 5 minuten rustig op de loopband
  • Stel de helling in op 12% en de snelheid op 3 mijl (= 4,8 km/u) en wandel 30 minuten
  • Doe een cooling down van 5 minuten

Simpel toch? De warming up en cooling down hoort er echt bij volgens ons, want je start natuurlijk nooit een workout zonder jouw lichaam er op voor te bereiden.

12-3-30 challenge
Heb je al moeite met een half uurtje wandelen, dan is deze 12-3-30 workout een echte uitdaging voor jou. Bouw het wel verstandig op. Je hoeft het half uur niet vol te maken.

12-3-30 workout – voor wie?

Voor sommige mensen die een hoge basisconditie hebben zal dit niet een hele zware workout zijn, dus die hebben de warming up en cooling down misschien niet eens nodig. Andere mensen vinden deze workout misschien wel een hele uitdaging en die houden het misschien niet eens 30 minuten vol, zeker niet in combinatie met de warming up en cooling down.

Grappig, maar dat is nu precies het probleem met een ‘standaard’ workout. Deze is maar geschikt voor een klein groepje mensen. Dus check even voor jezelf of deze 12-3-30 workout bij jou past, is het veel te licht of veel te zwaar, laat deze trend dan lekker aan je voorbij gaan.

Is de 12-3-30 loopband workout effectief?

Verwacht geen wonderen van deze workout. Aan je conditie werken en fitter worden bereik je niet met 1 type workout. Uiteraard kan deze workout jou helpen om fitter te worden. Dan moet deze workout wel uitdagend genoeg voor je zijn en niet te zwaar.
In het laatste geval ligt het risico van blessures als je niet gewend bent tegen een helling op te lopen op de loer. Doe ook meerdere verschillende workouts, zodat je jouw lichaam steeds prikkelt om fitter te worden. Doe je steeds dezelfde workout dan went jouw lichaam er aan en zal je op hetzelfde niveau blijven.

Alles voor de sportfan

Redactie

Op loopband365.nl lees je allerlei informatie over loopbanden. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.

Plaats een reactie