☑️ Bekijk hier de beste loopband aanbiedingen k

Focus Fitness Jet 1 vs Focus Fitness Jet 2

Focus-Fitness-Jet-1-vs-Focus-Fitness-Jet-2

De Focus Fitness Jet 1 en de Focus Fitness Jet 2 zijn beide zeer populaire en veel verkochte loopbanden. Beide loopbanden verschillen niet veel in prijs, wat de vraag oproept welke van de twee loopbanden je nu het beste kiezen. Daarom hebben we deze twee loopbanden met elkaar op diverse punten vergeleken en beoordeeld. Voor wie niet alles door wil lezen maar direct de conclusie wil lezen, daar beginnen we mee.
Toch raden we aan dat je ook even doorleest wat de verschillen nu puntsgewijs zijn.

FF Jet 1 versus FF Jet 2 – Conclusie

Eerder al schreven we een Focus Fitness Jet 1 review en een Focus Fitness Jet 2 review. Dus op basis daarvan hadden we al een beetje een indruk. Vervolgens hebben we voor beide loopbanden de verschillende punten die belangrijk zijn met elkaar vergeleken. Op basis van al die punten die later in dit artikel te vinden zijn hebben we een duidelijke voorkeur:

  • De Focus Fitness Jet 2 is de winnaar!

Weliswaar met een miniem verschil, dus het wil niet direct zeggen dat de Jet 1 een miskoop is. Het verschil is klein, maar er is ook een prijsverschil. Misschien is de Jet 1 voor jou wel de winnaar omdat andere punten voor jou belangrijker zijn.

Algemene indruk – design

Het design van de Focus Fitness Jet 1 oogt wel iets rustiger en moderner dan de Jet 2. Dat komt met name doordat er wat minder stickers opgebruikt zijn en de vorm. Met name de vorm van de ‘cockpit’ oogt strakker.

Winnaar: Focus Fitness Jet 1

Motorvermogen en wat daarbij hoort

De Focus Fitness Jet 2 heeft een motorvermogen van 1,5 pk. Dat is 20% meer dan de 1,25 pk van de Focus Fitness Jet 1. Dat betekent dat de Jet 2 geruislozer is en je er soepeler op kunt lopen, zeker bij lagere snelheden (wandelen).
Wel hebben beide loopbanden dezelfde maximale snelheid. Dat betekent dat de motor van de Jet 2 relatief minder zwaar belast wordt. Dit zal ook ten goede komen van de levensduur.

Winnaar: Focus Fitness Jet 2

Dimensies – gewicht en loopoppervlak

Met een gewicht van 55 kg is de Focus Fitness Jet 2 13 kg zwaarder dan de Jet 1. Je kan dat als nadeel zien omdat het verplaatsen wat minder makkelijk zal gaan. Wij denken echter dat het surplus aan stabiliteit een voordeel is wat daar ruimschoots tegen op weegt. Mee eens?
Ook heeft de Jet 2 een wat groter loopoppervlak. Het scheelt niet echt heel veel, maar als je wat langer bent zal je dat zeker merken.

Winnaar: Focus Fitness Jet 2

Hellingshoek

Beide loopbanden hebben een handmatig instelbare hellingshoek. Alleen de Jet 2 heeft 2 verschillende levels tegenover de Jet 1 met 3 levels. Het percentage van de helling is echter zeer beperkt.

Winnaar: Focus Fitness Jet 1

Prijs van de loopbanden

Uiteraard is de prijs ook belangrijk. De Focus Fitness Jet 1 is net even wat lager geprijsd.

Winnaar: Focus Fitness Jet 1

Samengevat

De winnaar is:
Met neuslengte verschil: de Focus Fitness Jet 2.
+ Motorvermogen
+ Stabiliteit
+ Loopoppervlak

Alhoewel de Focus Fitness Jet 1 vaker op de individuele punten wint, kiezen wij toch voor de Focus Fitness Jet 2. De reden daarvan is dat wij het grotere motor vermogen, de betere stabiliteit en het grotere loop oppervlak veel zwaarder vinden wegen dan andere punten. Zodat de Jet 2 de meerprijs ten opzichte van de Jet 1 zeker waard is.

Alles voor de sportfan

Redactie

Op loopband365.nl lees je allerlei informatie over loopbanden. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.

Plaats een reactie