☑️ Bekijk hier de beste loopband aanbiedingen k

Focus Fitness Jet 9 iPlus loopband – eerlijke review

€999,00
Bol.com
€999,00
Betersport.nl

Met deze Focus Fitness Jet 9 iPlus loopband ben je verzekerd van vele uren loop plezier. Met zijn eigen gewicht van 89 kg, de maximale snelheid van 20 km/h en het continue motorvermogen van 20 km/h verklappen we al gelijk de meest in het oog springende specificaties.
Verder in de Focus Fitness Jet iPlus review lees je nog veel meer over deze loopband en geven we ons oordeel of deze loopband zijn geld waard is en wat eventuele concurrenten van deze loopband zijn.

Focus Fitness Jet 9 iPlus review – eerste indruk

De eerste algemene indruk van deze loopband is echt heel goed. Ziet er stak en modern uit en met zijn lichtgrijze accenten oogt hij ‘lichtvoetig’. Toch is deze Focus Fitness Jet 9 iPlus zwaarder dan dat hij er uit ziet.

Het gewicht van deze loopband zorgt ervoor dat deze zeer stabiel en sterk is. Dat blijkt ook uit het feit dat de loopband tot 150 kg belastbaar is. Zelf zouden we echter altijd wat onder deze grens blijven.

Iets anders wat opvalt is dat deze loopband best veel ruimte inneemt. Dat is een voordeel maar ook gelijk een nadeel. Het grote voordeel is dat dit komt door het grote loop oppervlak. De grootte van het loopoppervlak bepaald in hoge mate het loopcomfort, zeker wanneer je wat langer bent.

Dat er een nadeel bij hoort, dat is niet anders, hij neemt veel ruimte in, maar dat is nu eenmaal inherent aan een loopband met deze specificaties. Vergelijkbare loopbanden zullen net zo veel ruimte in nemen. Wat wel fijn is dat deze loopband opgeklapt kan worden wanneer hij niet in gebruik is.

So far, so good voor wat betreft de eerste indruk. Die is goed, maar het gaat er natuurlijk om hoe fijn je kan trainen op de Jet 9 loopband.

Focus Fitness Jet 9 iPlus review – trainingscomfort

De algemene indruk was goed, maar hoe staat het met waar je de loopband voor aan gaat schaffen? Namelijk het trainen op de Jet 9 loopband. Daar gaat het nu eenmaal om. Hier volgen onze bevindingen.

De iPlus uitvoering en Bluetooth

Zoals bij alle Focus Fitness fitness apparatuur die in het model naam iPlus hebben staan, is het mogelijk de Focus Fitness Jet 9 iPlus loopband te koppelen aan fitness apps. Trainen met een app geeft een extra dimensie aan het trainen. en maakt het trainen leuker.

Met een fitness app train je in een virtuele wereld. Je kan afhankelijk van de app kiezen uit verschillende soorten trainingen of de competitie aan gaan met anderen. Ook worden de resultaten van je trainingen gelogd.

Wat het leuke aan deze Jet 9 iPlus loopband is, is dat de hellingshoek van de looptrainer automatisch vanuit een app kan worden aangepast als je bergop loopt. Hoe leuk is dat!

Bekijk de beste aanbieding voor de Focus Fitness Jet 9 iPlus loopband

Laatste Amazon prijsupdate was: 28 juni 2023 08:46

De variabele hellingshoek

Het kwam zonet al even aan de orde, de variabele hellingshoek. Deze kan je op 15 verschillende niveaus instellen. Het instellen gebeurt elektronisch. Dat kan je dus zelf doen vanaf de console, of dit kan vanuit een app automatisch worden aangepast.

Bij hardlopen buiten worden ook vaak heuveltrainingen ingebouwd. Met heuveltrainingen train je meer op kracht en verbeter je jouw techniek (betere knie-inzet bijvoorbeeld). Nu kan je dat dus ook thuis doen.

Het enige verschil is dat je buiten dan ook weer heuvel af gaat, wat goed is om op souplesse en hogere snelheid te trainen. Deze mogelijkheid heeft de loopband dus niet.

De trainingscomputer en display

Gebruik je geen fitness app, dan heb je toch voldoende programma’s waaruit je kan kiezen om te trainen. Zo heb je 15 verschillende programma’s tot je beschikking. Je kan kiezen voor programma’s met de focus op:

 • Snelheid
 • Interval training
 • Training op hartslag (HRC)
 • Heuvelprogramma’s

Buiten dat kan je ook handmatig een programma invoeren.

Het display en de bediening voldoen prima. Met handige (snel)toetsen en een heldere display die de benodigde informatie zoals:

 • Trainingstijd
 • Actuele snelheid
 • Afgelegde afstand
 • Verbruikte calorieën
 • Hartslag

duidelijk en overzichtelijk weergeven. Tevens kan je in grafieken zien welke hellingen je beklimt en hoe hoog deze zijn.

Display en boordcomputer Focus Fitness Jet 9 iPlus

Focus Fitness Jet 9 iPlus review – loop ervaring

Leuk en aardig allemaal, maar nu komen we waar we wezen willen. De loop ervaring op de Focus Fitness 9 iPlus loopband. Bij de loop test zal je erachter komen dat je het lopen op deze loopband als heel prettig zult ervaren. Er zijn een aantal redenen waarom dat zo is.

Zo merk je dat de krachtige motor sterk genoeg is om hogere snelheden aan te kunnen, maar juist ook bij lagere snelheden zorgt voor een vloeiende beweging. Dat laatste is iets wat bij goedkopere loopbanden wel eens iets te wensen over laat. Bovendien is de motor echt stil. Jouw huisgenoten en buren zullen daar ook heel erg blij mee zijn.

Focus Fitness Jet 9 iPlus
Voor nog geen 1000 Euro een hardloopband waarop je serieus hard kunt lopen. Loop je harder dan deze Jet 9 iPlus aan kan dan hoor je bij waarschijnlijk bij de beste 10% van de Nederlandse hardlopers.

Een ander aspect is dat je loopt op een brede loopband (54 cm) die voldoende lang is. Dat maakt dat je jouw passen mooi af kunt maken en er ruimte is voor kleine misstapjes zonder dat je gelijk naast de band stapt. De demping is prima, met de 8-voudige Flex Suspension Vering is het alsof je op een atletiekbaan loopt. Tip is om daar dan ook je schoeisel op aan te passen.

Een feature is de safety key. Klik deze safety key aan bijvoorbeeld je t-shirt en deze safety key zorgt ervoor dat wanneer je van de loopband af raakt de loopband automatisch stopt. Tegenwoordig heel veel loopbanden met zo een safety key uitgevoerd vanwege de veiligheid.

Wat deze loopband ook heeft zijn ingebouwde speakers. Ik zelf hecht daar niet zo aan, maar ik lees in de review van andere gebruikers dat dit wel gewaardeerd wordt. De ene mens is de andere niet 😉

Opbergen van de Jet 9 iPlus loopband

Na de training kan je de de Jet 9 iPlus loopband makkelijk verplaatsen. Ondanks zijn gewicht is dit goed te doen door de handige transportwieltjes. Je kan hem opgeklapt weg zetten, zodat hij minder ruimte in neemt.

Het opklappen en weer uitklappen gaat erg makkelijk door de gasdemper die onder de loopband gemonteerd is. Deze zorgt ervoor dat het vloeiend gebeurt.

Focus Fitness Jet 9 iPlus montage en handleiding

Eigenlijk zouden we hiermee moeten beginnen, maar de montage van de Focus Fitness Jet 9 iPlus is echt zo gebeurd. Wel is het handig dit even met zijn tweeën te doen, mede vanwege het gewicht. Maar dan kan je ook binnen een half uur nadat je de doos hebt uitgepakt je eerste stappen op de loopband doen.

De handleiding kijken wij ook altijd even door, want daar staat ook veel informatie over het product in. Wil je zelf nog meer informatie weten bekijk deze dan ook eens.

Focus Fitness Jet 9 iPlus ervaringen

Niet alleen wat wij zelf vinden, maar ook de ervaringen van andere gebruikers zijn belangrijk. Dat deze loopband al 2x door Kieskeurig als ‘best reviewed’ is gekozen zegt natuurlijk wel iets. Toch hebben er ook wel wat gebruikers aandachtspunten opgedaan met hun ervaringen op de Jet 9 loopband.

 • Trap op tillen moet je met 2 á 3 man doen i.v.m. gewicht
 • Gebruik een hartslagband met HRC trainingen, een juiste hartslag zorgt ervoor dat je met je juiste intensiteit traint.
 • Beperkte mogelijkheid tot gebruik van apps, weinig keuze. Met Kinomap heb je wel de beste app.
 • Gemiddelde ‘over all’ score ligt tussen de 8 en de 10 (op een schaal van 1-10)
 • Ventilator heeft wat weinig capaciteit

Over Focus Fitness

Focus Fitness is één van de twee Betersports eigen merken. Het andere eigen merk is Senz Sports. Focus Fitness heeft meerdere soorten fitness apparaten waaronder crosstrainers en roeitrainers.

Deze Jet 9 iPlus loopband is onderdeel van een serie Focus Fitness loopbanden. Deze serie bestaat uit de Jet 1, Jet 2, Jet 5, Jet 7 en dus deze Jet 9 iPlus. De Jet 9 iPlus is de duurste uit deze serie en is de opvolger van de Jet 9 loopband. Het verschil zit erin dat de iPlus over Bluetooth beschikt en het dus mogelijk is met fitness apps te trainen.
Focus Fitness heeft nog één duurder model loopband, namelijk de Focus Fitness Senator iPlus. Deze heeft nog betere specificaties, zo kan deze een maximale snelheid van 22 km/u aan.

Welke alternatieven zijn er voor deze loopband?

In dezelfde prijsklasse kan je kijken naar de NordicTrack t 6.5S (bekijk aanbieding) op het moment van schrijven aantrekkelijk afgeprijsd.
De iets duurdere loopbanden Focus Fitness Senator iPlus (bekijk aanbieding) of de Proform Power 995i (bekijk aanbieding) zijn ook hele goede opties en hebben hogere maximale snelheid van 22 km/h.

4.5

Focus Fitness Jet 9 iPlus review - eindconclusieSummary

De Focus Fitness Jet 9 iPlus is geschikt voor intensief thuisgebruik, met zijn moderne design, stabiliteit, groot loopoppervlak en Bluetooth-connectiviteit. Het biedt diverse trainingsmogelijkheden en functionaliteiten, wat de prijs rechtvaardigt voor degenen die op zoek zijn naar een hoogwaardige loopband. Ik geef dan ook een 4,5 sterren rating voor deze ultieme hardloopband.

Voordelen

 • Stabiliteit en stevigheid (gewicht van 89 kg).
 • Hoge belastbaarheid (tot 150 kg).
 • Ruim loopoppervlak voor comfort.
 • Variabele hellingshoek op 15 niveaus.
 • Connectiviteit met fitness-apps (iPlus).
 • Diverse trainingsprogramma’s (15 in totaal).
 • Helder display met essentiële informatie.
 • Krachtige en stille motor.
 • Opklapbaar en verplaatsbaar.

Nadelen

 • Neemt veel ruimte in beslag.
 • Beperkte keuze aan apps.
 • Gewicht kan verplaatsen bemoeilijken.
 • Beperkte ventilatorcapaciteit.
 • Prijs kan voor sommigen hoog zijn.

Veel gestelde vragen

Focus Fitness Jet 9 iPlus app gebruiken: welke app is het beste?

De beste app om te gebruiken is Kinomap, dat is wel een betaalde versie. De eerste 2 maanden zijn gratis, daarna is een abonnement nodig.

Voor wie is de Focus Fitness Jet 9 iPlus geschikt?

Deze loopband is zeer geschikt voor thuisgebruik voor iedereen die thuis aan zijn/haar (loop)conditie wil werken. Voor ‘echte’ hardlopers (loop je de tien km op de weg harder dan 35 minuten) misschien minder geschikt. Dat laatste geldt wanneer je harde intervallen wil doen op de loopband, hersteltrainingen kunnen prima.

Alles voor de sportfan

Redactie

Op loopband365.nl lees je allerlei informatie over loopbanden. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.

Plaats een reactie