☑️ Bekijk hier de beste loopband aanbiedingen k

Loopband apps + de 5 leukste apps

loopband apps

Een loopband is een uitstekende manier om thuis te blijven oefenen en in vorm te blijven, vooral als het weer slecht is of als je geen tijd hebt om naar de sportschool te gaan. Er zijn verschillende loopband apps beschikbaar om je te helpen bij het volgen van je trainingen en om je te motiveren om je doelen te behalen. In dit artikel zullen we de verschillende mogelijkheden van loopband apps bespreken en enkele populaire apps noemen.

Wat zijn loopband apps?

Loopband apps zijn speciaal ontwikkelde software voor smartphones of tablets die je kunt gebruiken tijdens het lopen op een loopband. De apps bieden vaak verschillende oefeningen en trainingen, zoals intervaltrainingen of afstandsdoelen, en kunnen ook je voortgang bijhouden door middel van gegevens zoals je afgelegde afstand, je hartslag en je calorieverbruik. Sommige apps bieden ook muziek of andere audiovisuele stimuli om je te helpen bij het volhouden van je training.

Wat zijn de voordelen van loopband apps?

hieronder geven we nog eens een overzicht van de voordelen van loopband apps en bespreken we ook de verschillen tussen gratis en betaalde versies:

Voordelen van loopband apps:

  • Ze helpen je om je trainingen te plannen en te volgen, zodat je je doelen kunt behalen.
  • Ze bieden vaak hartslag- en calorieverbruiktracking, zodat je je voortgang kunt bijhouden.
  • Sommige apps bieden oefeningen en trainingen die je kunt volgen op je loopband, met behulp van videomateriaal.
  • Ze kunnen je motivatie verhogen door het instellen van doelen en het delen van je trainingen met andere gebruikers.

Gratis en betaalde versies:

Veel wandelband apps zijn gratis te downloaden, maar bieden vaak ook betaalde premiumversies aan. De gratis versies van de apps bieden vaak de basisfunctionaliteiten, zoals GPS-tracking en hartslag- en calorieverbruiktracking. De premiumversies van de apps bieden vaak extra functies, zoals persoonlijke trainingen, videomateriaal voor oefeningen en trainingen, en statistieken over je voortgang.

Lopen in een virtuele wereld

De betere loopband apps bieden de mogelijkheid om te lopen in een virtuele wereld. Dit kan bijvoorbeeld door middel van videomateriaal van echte locaties, waarbij je op je loopband kunt lopen alsof je daadwerkelijk op die locatie bent. Dit kan een leuke manier zijn om afwisseling te brengen in je trainingen.

Wist je dat
Het woord app verschillende betekenissen kan hebben. De meest gebruikte is echter de afkorting van applicatie. Dat is een programma(toepassing) voor of een computer, mobiel device of op het web.

Hardloop apps voor buiten

Er zijn ook hardloop apps beschikbaar die je kunt gebruiken voor het lopen buiten, met behulp van GPS-tracking. Deze apps kunnen vaak ook gebruikt worden in combinatie met een loopband, om je voortgang bij te houden en doelen te volgen. Sommige van deze apps bieden ook oefeningen en trainingen die je kunt volgen, net als de loopband apps. Hierover later meer.

Welke loopband apps zijn er? De leukste 5 apps

Er zijn verschillende loopband apps beschikbaar voor zowel Android- als iOS-apparaten. Hieronder hebben we de leukste populaire opties op een rijtje gezet:

Kinomap: deze app biedt virtuele looproutes die je kunt volgen op je loopband, met behulp van videomateriaal. Je kunt ook je eigen looproutes maken en deze delen met andere gebruikers. De app biedt ook hartslag- en calorieverbruik meting.

Tunturi Routes: deze app is ontwikkeld door de bekende fabrikant van fitnessapparatuur Tunturi. De app biedt verschillende oefeningen en trainingen die je kunt volgen op je eigen loopband. Je kunt ook je voortgang bijhouden en doelen instellen om je gemotiveerd te houden.

Zwift: deze app biedt een virtuele trainingsomgeving waarbinnen je kunt lopen of fietsen op je eigen loopband of hometrainer. De app biedt ook hartslag- en calorieverbruik meting.

FitShow: deze app biedt oefeningen en trainingen die je kunt volgen op je eigen loopband, met behulp van videomateriaal. De app biedt ook de mogelijkheid om je voortgang bij te houden en doelen te volgen.

i console+: deze app is ontwikkeld door de bekende fabrikant van fitnessapparatuur iFit. De app biedt virtuele looproutes en oefeningen

Overige apps

Buiten de hierboven genoemde apps is er nog een veelheid aan apps die je (thuis) kunt gebruiken. Sommige apps zijn meer gericht op fitness oefeningen en minder op loopband oefeningen. Sommige apps maken het ook mogelijk om bij te houden hoeveel calorieën je inneemt. Als je wilt afvallen met de loopband is dat misschien heel zinvol.

MyFitnessPal: deze app is meer gericht op het bijhouden van je voeding en je calorieverbruik, maar biedt ook oefeningen en trainingen die je kunt volgen op je loopband.

MapMyRun: deze app biedt GPS-tracking voor je looproutes, zodat je je afgelegde afstand en je snelheid kunt bijhouden. Je kunt ook je trainingen delen met andere gebruikers en doelen instellen om je gemotiveerd te houden.

PEAR Personal Fitness Coach: deze app biedt persoonlijke trainingen die zijn opgezet door professionele trainers, met behulp van je eigen loopband of andere fitnessapparatuur. De app biedt ook hartslag- en calorieverbruiktracking.

Fitbit Coach: deze app, die is ontwikkeld door de bekende fabrikant van fitnessapparaten Fitbit, biedt oefeningen en trainingen die je kunt volgen op je eigen loopband of op andere fitnessapparatuur. De app biedt ook hartslagtracking en calorieverbruiktracking.

Endomondo: deze app biedt GPS-tracking voor je looproutes, zodat je je afgelegde afstand en snelheid kunt bijhouden. De app biedt ook uitdagingen en doelen om je gemotiveerd te houden.

Strava: deze app biedt GPS-tracking voor je looproutes, zodat je je afgelegde afstand en snelheid kunt bijhouden. De app biedt ook de mogelijkheid om je trainingen te delen met andere gebruikers en om uitdagingen en doelen te volgen.

Runkeeper: deze app biedt GPS-tracking voor je looproutes

Meer fitness dan loopband app

7 Minute Workout: deze app biedt korte, intensieve oefeningen die je in slechts 7 minuten kunt uitvoeren. De app biedt ook een timer om je te helpen bij het volgen van de oefeningen en biedt verschillende niveaus van moeilijkheid.

Nike Training Club: deze app biedt meer dan 185 oefeningen en trainingen voor verschillende fitnessniveaus. Je kunt ook je eigen oefeningen creëren en deze delen met andere gebruikers.

JEFIT Workout: deze app biedt meer dan 1.300 oefeningen en biedt ook een trainingsplanner om je te helpen bij het opstellen van je trainingen. Je kunt ook je voortgang bijhouden en statistieken bekijken om te zien hoe je je verbeterd hebt.

Loopband apps – is iedere loopband geschikt?

Als je je loopband wilt koppelen aan een app, zijn hier enkele dingen waar je rekening mee moet houden:

  • Zorg ervoor dat je loopband compatibel is met de app die je wilt gebruiken. Sommige loopbanden zijn voorzien van Bluetooth of andere technologieën die het koppelen aan apps mogelijk maken, terwijl andere loopbanden dit niet hebben. Controleer dus altijd of je loopband geschikt is voor het gebruik met de app die je wilt gebruiken.
  • Zorg ervoor dat je de juiste hardware hebt. Sommige loopband apps vereisen bijvoorbeeld een hartslagsensor of een bepaald soort device (zoals een smartphone of tablet) om te werken. Zorg ervoor dat je de juiste hardware hebt voordat je de app probeert te gebruiken.
  • Volg de instructies van de app om je loopband te koppelen. Elke app werkt op een andere manier, dus zorg ervoor dat je de instructies van de app opvolgt om je loopband te koppelen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van het scannen van een QR-code of het invoeren van een bepaald type code.
  • Zorg ervoor dat je app goed is geïnstalleerd en is bijgewerkt. Als je problemen ondervindt bij het koppelen van je loopband aan de app, kan het helpen om te controleren of je app goed is geïnstalleerd en is bijgewerkt. Dit kan soms problemen oplossen die kunnen optreden bij het koppelen van de app aan je loopband.

Meer informatie

Op deze site vind je nog veel meer informatie over loopband trainingen en wat bijvoorbeeld de voordelen van interval training of cardio training zijn. Niet alle loopband apps zorgen ervoor dat je een compleet schema krijgt waarin de afzonderlijke soorten trainingen in de juiste verhouding ingepast zijn. Het kan handig zijn wanneer je zelf ook iets meer van de trainingsprincipes weet, zodat je bijvoorbeeld ook voldoende ruimte voor herstel in kunt plannen.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Kan ik mijn voortgang bijhouden met een loopband app?

Ja, de meeste loopband apps bieden de mogelijkheid om je voortgang bij te houden. Dit kan bijvoorbeeld door middel van gegevens zoals je afgelegde afstand, je snelheid en je calorieverbruik. Sommige apps bieden ook statistieken om je te helpen bij het bepalen van hoe je je verbeterd hebt.

Kan ik mijn trainingen delen met andere gebruikers van loopband apps?

Ja, sommige loopband apps bieden de mogelijkheid om je trainingen te delen met andere gebruikers. Dit kan bijvoorbeeld door middel van sociale media of via de app zelf. Dit kan een leuke manier zijn om met anderen te communiceren en om motivatie te vinden.

Kan ik oefeningen en trainingen uitvoeren zonder een loopband?

Ja, sommige loopband apps bieden ook oefeningen en trainingen die je kunt uitvoeren zonder een loopband. Dit kan bijvoorbeeld buiten, in een sportschool of thuis met behulp van andere fitnessapparatuur. Zo kun je bijvoorbeeld ook tijdens het reizen of op vakantie blijven oefenen.

Alles voor de sportfan

Redactie

Op loopband365.nl lees je allerlei informatie over loopbanden. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.

Plaats een reactie